Докторица која је добила прекршајну пријаву због критике здравства одлучила тужити министра Лукача

Доктор - кардиолог Маја Драгојевић – Стојић је у марту ове године, због изјаве да је криза изазвана корона вирусом показала све мањкавости у здравству, добила прекршајну пријаву.

BUKA / E.P. / 22. мај 2020

Foto: BUKA

Доктор - кардиолог Маја Драгојевић – Стојић, која је у марту ове године, због изјаве да је криза изазвана корона вирусом показала све мањкавости у здравству, добила прекршајну пријаву, јер је њена изјава окарактерисана као ширење панике, одлучила се за покретање тужбе против министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача. Њена пријава за ширење је повучена, као и Уредба према којој је ова докторица кажњена.

Она је одлучила да, поводом, како је рекла, лажних оптужби министра унутрашњих послова Драгана Лукача о томе како је она од почетка борбе против корона вируса на боловању, покрене тужбу.

"Ово није мој стил, тужбе и пријаве и ово је други пут да сам уопште у прилици да присуствујем на суду. Први пут када су ме оптужили за изазивање панике што је на крају повучено, јер је било потпуно неосновано. У законском року ћу да поднесем пријаву против министра Лукача јер је на синоћној сједници НСРС-а рекао ову информацију коју сам рекла" казала је у Бањалуци др Маја Драгојевић – Стојић.

Она је казала како ради 16 година у Општој болници Приједор , интерниста је кардиолог те да се од првог дана добровољно пријавила да учествује у корона тиму.

"Од почетка маја сам у самом тиму. За мене је ово увреда части. Ове информације су изазвале стрес како мени тако и за моје пацијенте, који су од синоћ слали поруке. Што се тиче самог корона тима , ми радимо у јако тешким условима, импровизованим. Пацијенти су нам тешки, даноноћно водимо рачуна о њима, дежурства су нам по 24 сата и јако је ружно да се министар на овакав начин обрачунава са било којим здравственим радником, укључујући мене, без обзира на политику. Ја сам прије пола сата добила тест који је негативан али претходне двије ноћи нисам спавала због тога, ни ја ни моје колеге, и због самог дежурства која смо имали. Сад аимамо највећи број пацијената од почетка пандемије на овим просторима, пуне су нам болнице, радне колеге су нам заражене, како медицинске сестре тако и доктори" рекла је Маја Драгојевић – Стојић

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.