Šta deca znaju o nacionalnom interesu...

Da li vi uopšte shvatate koliki je značaj jedne istorijske drame, koju snima rab Božiji i rab svake vlasti, koja vas zajaše, Lazar Ristovski, i koliku zaštitničku ulogu igra njegov igrani film za naše nacionalne interese?

Drašković Predrag / 11. Januar 2019

Pa dobro, zar vas nije sramota da u ove svete dane prosite i tražite pare za lečenje dece preko društvenih mreža?
Da li vi znate koliko troškova smo imali mi, čuvari i zaštitnici Republike Srpske, a tek je 11. januar?

Da li vi uopšte shvatate koliki je značaj jedne istorijske drame, koju snima rab Božiji i rab svake vlasti, koja vas zajaše, Lazar Ristovski, i koliku zaštitničku ulogu igra njegov igrani film za naše nacionalne interese?

Naterajte vaše bolesno dete da izdrži, ne mora baš odmah da umre. Neka izdrži do sledeće donatorske večeri, kada ćemo vam se javljati putem vrućih linija i na taj plemenit način prikupiti novac preko potreban za lečenje vašeg deteta. Nemojte da budete toliko sebični i mislite samo na svoje dete i sebe. Neka malo trpi zarad sve dece u mamici nam Srbiji. Dečici kojoj su unapred kupili karte za remek nedelo srpske kinematografije. Zašto vaše razmaženo dete mora baš odmah da umre, neka trpi malo, nek se malo stisne. Jel‘ mislite da je lako ovoj dečici koja će morati da se truju gledanjem filma o pretku našeg kralja, koji na Tarzan srpskom jeziku kukumavči da mu vrate dvorac i ne naplaćuju struju. Toj dečici će natenane, u najvećim mukama, zarad zaštite nacionalnih interesa da izumiru moždane vijuge i niko neće tražiti putem društvenih mreža da im uplaćujete za lečenje i blamirati se.

Na kraju krajeva, kao da je 195.000 KM neka para. Za tu siću ne može da se izleči ni dete i po.

Da li ste vi uopšte svesni važnosti proslave 9. januara i koliku on važnost ima u zaštiti naših nacionalnih interesa?

Niste, naravno da niste!

Ale i vrane su ustale protiv naše Republike Srpske i našeg naroda, a vi kukate za par komada dece. Sram da vas bude. Mislite da je nama lako da kitimo ordenjem sa lentom svaku budalu koja se pojavi, samo da bude što više zvanica, na tribinama naše veličanstvene manifestacije. Da ne spominjemo koliko smo novčanih sredstava izdvojili za priredbe po raznim selendrama i vukokaradžićjbnama.

Skoro pet miliona maraka smo izdvojili samo za predstavništva naše Republike Srpske, koja će da nas promovišu diljem sveta. Od toga samo za predstavništvo u Rusiji, našoj vekovnoj zaštitnici i prijateljici, smo izdvojili 920.000 KM, da zacementiramo naše prijateljstvo, kao onomad cevi gasovoda. Našoj mamici Srbiji smo se zahvalili, kao uspešno dete, sa nekih 740.000 KM, samo da još više utvrdimo paralelne veze sa našom maticom. Za predstavništvo u Americi smo izdvojili svega 600.000 KM. Nisu više ni zaslužili. Blokiraju nas i banuju kao bedne prevarante u online video igrama.

Za MUP smo kupili dva vozila sa dizel motorom i sva četiri točka, sa putnim računarom, senzorima za parkiranje napred i nazad, kožnim sedištima, navigacijom, fabrički zatamnjenim zadnjim staklima u ukupnoj vrednosti od pišljivih 160.000 KM, sve sa PDV-om. Jedva da bi se tri trećine jednog deteta moglo izlečiti.

Treba nekako premostiti do prvog, a vi navalili lečenje dece pa lečenje dece. Da je sreće i da ste pravi pravoslavci, pokušali bi u duhu naše tradicije sa tradicionalnim lečenjem, a ne odmah daj pare za lečenje u inostranstvu, bez da ste i pokušali sa kupusovim listom, svinjskom masti ili kozijim mlekom.

Pored svih naših odricanja i odvajanja od usta našoj deci, da sve ovo obezbedimo, vi ste se našli da skupljate pare za lečenje par komada dece. Sram da vas bude.

Vi ste najobičniji rušitelji naše Republike Srpske i njene vekovne tradicije od 27 godina.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.