NAČELNIK OPĆINE KONJIC NALOŽIO RJEŠAVANJE PROBLEMA PORODICE PLAVČIĆ

blackbelt / 10. Mart 2011

U četvrtak, 10.3.2011. godine savjetnik Premijera FBiH, g. Timur Numić kontaktirao je NGG "Volonteri & prijatelji Konjica" i u razgovoru sa Adisom Muhibićem, glavnim koordinatorom NGG VIPK Konjic zahvalio se na ukazanom problemu i potvrdio spremnost Vlada FBiH da i dalje aktivno pomaže u rješavanju statusa samohrane majke Munevere Plavčić i njenih sedmero mališana, jedinstvenog slučaja na području općine Konjic.


Načelnika općine Konjic svojim aktom broj: 01-33-5-409/11 od 07.3.2011. godine (prilog bilješke) referisao je Ured Premijera Vlade FBiH, DA JE ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA LOKACIJE ZA IZGRADNJU STAMBENOG OBJEKTA PORODICI PLAVČIĆ - NALOŽIO NADLEŽNOJ OPĆINSKOJ SLUŽBI, DA U VAŽEĆOJ ZAKONSKOJ PROCEDURI ISTI RIJEŠI.
Također, u aktu je istaknuto da općina Konjic podržava aktivnosti udruženja građana Konjic i da iste materijalno pomaže.
Važno je pozdraviti podršku i načelnika općine Konjic u cilju rješavanja agonije majke Munevere Plavčić i materijalnu podršku koju pruža udruženjima građana u općini Konjic, kao i istaknuti činjenicu, da članovi i aktivisti neformalne grupe građana "Volonteri i prijatelji Konjica" troše vlastito vrijeme i novac kako bi riješili probleme koji muče veliku većinu ili pojedinca u našem gradu.
Uskoro će Glavni odbor NGG VIPK Konjic okupiti zainteresovane pojedince i udruženja u našem gradu, te pokrenuti aktivnosti ka animiranju lokalne zajednice i dijaspore na prikupljanju novčanih sredstava za izgradnju porodičnog doma za porodicu Plavčić o čemu postoje i validne informacije i namjere. Na taj način, odgovorno, transparentno i kvalitetno će se prikupiti neophodni iznos novca i animirati volonteri-majstori koji će do kraja 2011. godine uspješno realizovali projekat "Srcem za djecu Plavčić 2 - Izgradnja porodičnog doma".

 

http://www.facebook.com/notes/adis-muhibic/na%C4%8Celnik-op%C4%86ine-konjic-nalo%C5%BDio-rje%C5%A0avanje-problema-porodice-plav%C4%8Ci%C4%86/10150151629094923

 

http://volonteriprijateljikonjica.blogger.ba/


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.