<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu

Nakon što je psovala ispred suda BiH

12. februar 2024, 4:57

“Danas sam se sastao sa Sanjom Vulić , šefom kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH i potpredsjednikom SNSD-a. Nakon niza najogavnijih uvreda i prijetnji kojima je proteklih dana izložena, donijeli smo odluku da joj se dodijeli policijska zaštita. Najoštrije osuđujem prijetnje bilo kome, prijetnje nikome nisu dobro donijele jer moramo graditi mir”, objavio je ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić na Instagramu.

Podsjećamo, prije početka ročišta Milorada Dodika pred Sudom BiH 5. februara, državna zastupnica Sanja Vulić iznijela je neprimjerene uvrede i prijetnje, izražavajući nezadovoljstvo što joj nije dopušten ulazak u sudnicu. Iako je kasnije ipak ušla na suđenje, Vulić je napustila sudsku dvoranu prije kraja ročišta, nastavljajući sa psovkama i vrijeđanjem sutkinje Sene Uzunović.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su tom prilikom narušavanje javnog reda i mira, zbog čega je Sanji Vulić uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM.