<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nešić: Suđenje predsjedniku Srpske je suđenje BiH

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je da bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dovodi u pitanje opstanak i postojanje BiH.

08. decembar 2023, 6:33

Sude nekome ko nije uradio ništa, zaista ta slika iz sudnice je jako stresna. Stresna za mene, kao pripadnika srpskog naroda, ali stresna i za sve pripadnike. Šalje se jedna slika, a to je šta čeka srpski narod, ukoliko ne bude imao Republiku Srpsku. To je jedna velika poruka za nas sve ovdje u Srpskoj, da ova vrijednost, Republika Srpska, je nešto što ne smijemo izgubiti - rekao je Nešić.

Dodaje, da bi volio da pred onakav sud, nikada ne dođe nijedan Srbin.

- Suđenje predsjedniku Srpske, je suđenje BiH. Bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika Srpske, dovešće u pitanje opstanak i postojanje BiH, pogotovo u ovom obliku. Plašim se da je ovo suđenje i Srpskoj, ako osude predsjednika iste, sljedeći korak im je da ukinu Republiku Srpsku. U Sudu BiH se ne brani Dodik, brani se Republika Srpska - navodi Nešić za RTRS.