<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Osniva li Jelena Trivić novu stranku?

22. mart 2023, 7:41

Iz Srpske demokratske stranke demantovali su navode da je predsjednik ove stranke Milan Miličević objelodanio da Jelena Trivić koja je trenutno u PDP-u osniva svoju stranku.

Iz SDS-a podsjećaju da su negirali navode da Govedarica, Trninić i Petrović prelaze u stranku koju navodno osniva Trivić te da oni ostaju članovi SDS-a.

Također, ističu da je predsjednik stranke Miličević rekao “da upućuje sreću Jeleni Trivić ukoliko su tačne medijske špekulacije da ona nastavlja svoj politički put u novoj stranci.

„Nemam nikakvih saznanja da li Jelena Trivić osniva svoju političku partiju te samim tim ne može biti ni pompezno napisano „prvi političar koji je potvrdio da Jelena Trivić osniva svoju stranku““, poručuje Miličević.

U izjavi danas koju je dao medijima Miličević kaže: “Ja želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku partiju jer je to njen pravac i stav i odluka koju je donijela. Siguran sam da ćemo na tom putu na kojem ona bude biti zajedno jer je naš zajednički cilj srušiti vlat u RS”.

Milan Miličević prvi je političar koji je potvrdio da Jelena Trivić osniva novu političku opciju u Republici Srpskoj. V.d. predsjednika SDS govorio je o tome nakon sjednice Predsjedništva SDS, odgovarajući na novinarska pitanja.

“Ja želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku stranku”, rekao je ističući da očekuje da ostanu zajedno “na putu rušenja aktuelne vlasti”, piše N1

“Jeleni Trivić želim svu sreću. Ja sam lično kao v.d. predsjednik SDS ponudio Jeleni Trivić da bude dio SDS, to bi bilo zadovoljstvo”, rekao je on.

Podsjetimo, Jelena Trivić bila je kandidatkinja PDP koju je podržao i SDS u trci za predsjednika Relublike Srpske. U izbornoj noći proglasila je pobjedu, a zvanične rezultate koje je objavio CIK, po kojima je predsjednik RS Milorad Dodik, Trivićeva, kao i formalno PDP i dalje spore tvrdnjama da su izbori pokradeni.

Povlačenje i sukob sa Stanivukovićem

U prethodnom periodu Trivićeva se povukla iz političkog života, ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP bude li u stranci i Stanivuković.

Prethodnih dana pojedini mediji su pisali da je Trivićeva predala dokumentaciju za registraciju stranke u kojoj bi se, navodno, trebao naći Ljubiša Petrović, SDS-ov gradonačelnik Bijeljine.

“Ljubiša Petrović jednako SDS, SDS jednako Ljubiša Petorivić to nema potrebe da se dovodi u pitanje”, rekao je Petrović demantujući navode o izlasku i stranke.