<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jelena Trivić: Kažu da je pravda spora kao kornjača, ali kida kao lav

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić najavila je podnošenje krivičnih prijava protiv članova CIK-a

25. januar 2023, 1:52

"Željko Bakalar, član CIK-a sinoć izjavljuje javno u emisiji:

"Nemoguće je da izborni proces koji se nije mijenjao 20 godina imamo takve probleme uopće pronalaženja biračkog materijala koji treba ponovno i kontrolno da prebrojavamo.

Bukvalno 80% biračkih mjesta u Republici Srpskoj, tako nam je rečeno, smo imali, po mojoj ocjeni organizirano pogrešno pakiranje, dakle da u vrećama u kojima su trebali biti glasački listići za određenu utrku, nisu bili ti listići nego neki drugi".

Pitanje za sve članove CIK: šta se onda brojalo, na osnovu čega ste proglasili rezultate izbora za predsjednika Republike, ZAŠTO NIKADA NISTE OBJAVILI IZVJEŠTAJ SA KONTROLNOG BROJANJA?

CIK je još na dan proglašenja rezultata dobio službeni zahtjev od nas da nam prema Zakonu o slobodi pristupa informacijama dostavi izvještaj sa kontrolnog brojanja. Do danas to nisu učinili. Ali izvještaj u određenoj formi postoji i jasno ukazuje na to da su se izbori morali ponoviti i da bi to bila jedina moguća odluka CIK-a obzirom na količinu krađa i nepravilnosti koje su utvrđene.

Nakon Suada Arnautovića i njegovog javnog priznanja o famoznih 13.000 ukradenih glasova koji su utvrđeni samo upoređivanjem zapisnika i stanja u vrećama, ovaj član CIK otvoreno priznaje da su imali sabotaže biračkih odbora u dostavljanju rezultata, te da na 80% mjesta u Republici Srpskoj u vrećama nije bio onaj materijal koji je trebao biti prebrojan.

Članovi CIK zajedno sa onima koji su nalogodavci i izvršioci organizovane krađe izbora, a za koje je već podnesena krivična prijava, saučesnici su u tom krivičnom djelu.

Ne zna se na osnovu čega su objavili rezultate uprkos brojnim neregularnostima koje su i sami naveli tokom sjednice održane 27.10. prošle godine kada su rezultati proglašeni.

Zbog njihovog saučestvovanja i neosnovanog proglašenja rezultata, i protiv članova CIK biće podnesena krivična prijava.

Ne zanima me ko ih je pritiskao, a možda su i dobro "omastili brke" da obustave kontrolno brojanje i uprkos svim krađama proglase rezultate.

Čitam negdje i da se Šmit preznojavao juče pred Evropskim parlamentom. Sjetimo se njegove čuvene rečenice o "manjim tehničkim nepravilnostima".

Kažu da je pravda spora kao kornjača, ali kida kao lav...."