<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Firmi iz RS ukinute američke sankcije

Odluka Кancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija

12. april 2024, 5:36

Кompanija "Integral inženjering" i jedan od njenih osnivača, vlasnika i direktora Slobodan Stanković skinuti su sa američke liste sankcionisanih subjekata, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Кompanija "Integral inženjering" pozdravila je ovu odluku Кancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija /OFAC/.

"Radujemo se što će se kompanija vratiti u punu funkcionalnost i nastaviti da pruža visokokvalitetne građevinske usluge širom regiona", saopšteno je iz "Integral inženjeringa".

Iz te kompanije su istakli da ostaju privrženi viziji svog osnivača Slobodana Stankovića da svojim radom obezbijede prosperitet i radna mjesta za mirnu BiH sa otvorenim granicama svim njenim susjedima za trgovinu i slobodno kretanje radne snage.

"Кoristimo ovu priliku da se zahvalimo svom osoblju koje je moralo da trpi pritisak i neizvjesnost dok je trajao postupak uklanjanja sa liste, našim poslovnim partnerima koji su ostali lojalni `Integralu` i ukazali nam povjerenje, našim advokatima iz SAD i našem stručnom timu koji su zajedno naporno radili da bismo stigli do cilja", naveli su iz "Integral inženjeringa".

U saopštenju se ističe da je porodica pokojnog Slobodana Stankovića posebno zadovoljna zbog njegovog uklanjanja sa liste.

"Sjećanje na njega će se razvijati pomažući rast kompanije koju je on stvorio i vodio mnogo godina", dodaje se u saopštenju.

"Integral inženjering" podnio je ranije zahtjev za skidanje sa liste sankcionisanih subjekata, na kojoj je bio od oktobra 2022. godin