Dodik: Otvoriću još novih pumpi sa osvještanim gorivom za moj vjerni narod!

"Kažu da vozila sa tim gorivom grme drumovima k'o Sveti Ilija"

05. august 2022, 10:21

   Nakon što je nedavno otvorio osvještanu benzinsku pumpu na Manjači, na veličanstvenoj svečanosti koja je zadivila javnost u cijelom regionu, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da do izbora u oktobru planira da otvori još ovakvih pumpi, čiji će rad lično blagosiljati, zajedno sa sveštenicima.

  „Morao sam prvo da sačekam da se uvjerim u kojoj će mjeri moj i Božiji blagoslov posredstvom naših sveštenika djelovati na rad pumpe i na naše vozače, to jest da li su uslišene naše molitve da gorivo na toj pumpi na Manjači bude takvog kvaliteta da vozači mogu preći što više kilometara sa što manje goriva. Sada kada su naši eksperti utvrdili da je to gorivo zaista blagosloveno i da je blagodatno, to jest da omogućava mnogo bolji pogon vozilima od goriva na običnim, neosvještanim pumpama, ja ću nastaviti sa otvaranjem novih pumpi sa ovim osvještanim gorivom. Kažu da vozila sa tim gorivom grme drumovima k'o Sveti Ilija, što je pravi znak s neba, to jest potvrda čudotvornog činodejstvovanja!“, saopštio je Dodik.

„Ja, kao rab Božiji, uz političku moć koju crpim iz povjerenja mog vjernog naroda, dužan sam da učinim što više ovakvih bogougodnih djela: da taj narod može da se vozi malo duže sa malo manje goriva, a da naš prihod od akciza na gorivo ne bude značajnije smanjen! To znači da nama neće biti mnogo lošije, a da će građanima biti znatno bolje. A da bi svi mogli da osjete ovu blagodat, otvaraću ovakve pumpe svuda, od Novog Grada do Trebinja. Takođe, naši eksperti su mi savjetovali da bi bilo još bogougodnije i korisnije za moj vjerni narod kad bi' ja lično u svešteničkoj odeždi osvještavao ove male privredne objekte, ali ja, na žalost, nisam u situaciji da se pripremim podvižnički za taj zavjet za ovo kratko vrijeme do izbora. Ali, odma' nakon izbora, obećavam da ću i za to biti potpuno spreman“, objasnio je Dodik.

Na kraju, kratko se osvrnuo i na bezobzirne kritike svečanog otvaranja prve pumpe sa osvještanim gorivom na Manjači. „Pokušala je da me ismijava neka zlobna i zlonamjerna duhovna sirotinja što za Boga ne zna, a Bogu se kao moli. To su oni što im ništa nije sveto, što bi i sa oltara ukrali kad ih niko ne gleda! A ko krade taj i laže, a oni slažu čim okom trepnu, crnji su i od crnog đavola. Al', nemojte se vi ništa brinut': ne da Bog Milu svog, što kaže moj vjerni narod! 'Ajd' sad nek smo mi živi, zdravi i veseli!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog karaktera