<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Detalji pokušaja ubistva na Palama: Sugrađanina tukli i betonskom pločom

U PU Istočno Sarajevo navode da je pretučeni zadobio povrede opasne po život

30. novembar 2023, 12:42

Miloš Obradov i Stefan Samardžija iz Pala, od ranije poznati policiji po kriminalnim djelima, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da ubiju sugrađanina koga su brutalno pretukli, udarajući ga šakama, nogama, ali i betonskom pločom.

U PU Istočno Sarajevo navode da je pretučeni zadobio povrede opasne po život i hospitalizovan je u Bolnici ”Srbija” u Istočnom Sarajevu. Motiv sukoba se istražuje, a prema nezvaničnim informacijama, žrtva je pretrpila veoma teške povrede budući da je udaran betonskom pločom, teškom oko 30 kilograma, piše ATV.

“M.O. i S.S. iz Pala uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva, tako što su fizički napali sugrađanina i nanijeli mu povrede opasne po život”, navode u PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da su uviđaj na licu mjesta obavili policijski službenici u prisustvu dežurnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštvu Istočno Sarajevo.

“Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati tužiocu OJT Istočno Sarajevo u dalju nadležnost”, navode u policiji.

Obradov i Samardžija imaju bogat kriminalni dosije. Obojica operativno važe za članove automafije sa Pala, u istrazi ubistva Damira Ostojića Šijana dovođeni u vezu sa krađom ”škode oktavije” koja je korištena u ubistvu, te krađom registarskih oznaka koje su postavljene na to vozilo. ”Oktavija” je nakon zločina pronađena zapaljena u selu Šešići kod Gornje Piskavice. Protiv njih je obustavljena istraga zbog nedostatka dokaza.