Stanivuković: Upitna proslava Nove godine u Banjaluci, nema novca za gorivo za vatrogasce, rad bazena…

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je vanrednu konferenciju za novinare o narednim koracima gradske administracije povodom amandmana skupštinske većine na rebalans i budžet za narednu godinu.

Stanivuković je sinoć na Tviteru objavio da su SNSD-ovi predloženi amandmani najveći udar na budžet i finansije Banjaluke.

“Amandmani SNSD-a u iznosu od nevjerovatnih 15 miliona KM su do sada najveći napad na budžet i finansije Grada, u kojima i dalje smanjuju izvorne prihode, znače da grad neće moći finansirati novu sportsku dvoranu uz našu najbolju namjeru. Sve jedan predloženi projekat su skinuli. Akvana i Gradski olimpijski bazen od Nove godine neće moći funcionisati jer su i ove budžetske stavke takođe skinuli iz budžeta. Mržnja prema meni ih tjera u mržnju prema Banjaluci” saopštio je Stanivuković na Tviteru.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Stanivuković je rekao da je skupštinska većina predvođena SNSD-om da ni jedan projekat Gradske uprave nije prošao.

“Travku koju smo htjeli da posadimo smatrajući da je važna za naš grad oni su skinuli sa budžeta i potpuno izopštili. Ovi njihovi amandmani odraz su njihove lične mržnje prema meni i samim tim i prema Banjaluci. Sveteći se meni uništavaju sve pred sobom. Sve i jednu marku koje su predviđene za odluke sudoba prema Akvani, a koje su obavezujuće, skinuli sa budžeta. To znači da Gradski olimpijski bazen i Akvana mogu da postoje do 31. decembra”, rekao je Stanivuković.

On dodaje da je sa Budžeta skinuta stavka za gorivo koje je potrebno za funkcionisanje Civilne zaštite i vatrogasaca.

“Što to radite, da li ste normalni? Skinuli su 125 000 maraka za gorivo vatrosacima. Ove godine imali smo mjesec i po dana požara i najviše smo goriva trošili. To su štetočine i politički monstrumi”, poručio je Stanivuković.

On dodaje da nema noca za proslave Nove godine i 9. januara u Banjaluci, kao ni za potreban novac koji je bio namijenjen za novu Sportsku dvoranu koja se gradi za veliki teniski teren koji je planiran. Stanivuković je pozvao sve odbornike i šefoe klubova sutra u 9 časova na sastanak da pokušaju naći zajedničko rješenje, jer ovi amandmani ovakvi ne mogu proći.

“Koristim posljednju priliku do četvrtaka, dana D. Nakon toga mogu da pozovem na dan sjednice vatrogasce, radnike Gradskog olimpisjkog bazena, Akvane da dođu na protest ispred Gradske uprave”, poručuje Stanivuković.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije