Postignut dogovor sa advokatima, od iduće godine povećanje tarife


Vlada Republike Srpske prihvatila je danas informaciju o zahtjevu Advokatske komore Srpske za izmjenama tarife o nagradama i naknadi troškova za rad advokata i obustavi rada branilaca po službenoj dužnosti pred sudovima u Srpskoj, ocijenivši da je opravdano da bude povećan bod sa dvije na tri КM.

Vlada smatra opravdanim stav Ministarstva pravde za donošenjem nove tarife o nagradama i naknadi troškova za rad advokata, a koja se odnosi na povećanje boda sa dosadašnje dvije, na tražene tri marke, uz uslov da se izmjena počene primjenjivati od 1. januara 2025. godine.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iz Biroa Vlade Republike Srpske saopšteno je da tarifa nije mijenjana od 2005. godine.

Vlada je saglasna sa Prijedlogom memoranduma o razumijevanju o izmirivanju akumuliranih obaveza prema advokatima za odbrane po službenoj dužnosti pred sudovima u Republici Srpskoj i po oslobađajućim presudama, te je ministra pravde Miloš Bukejlovića ovlastila da ga u ime Vlade potpiše sa Advokatskom komorom Republike Srpske.

Ministarstvo pravde Republike Srpske zaduženo je da pristupi daljem postupku usaglašavanja i donošenja nove tarife o nagradama i naknadi troškova za rad advokata s ciljem prevazilaženja nastalih okolnosti u odnosu na obustavu rada i zastupanja advokata u predmetima odbrane po službenoj dužnosti, pred sudovima u Republici Srpskoj.

Advokati po službenoj dužnosti štrajkuju zahtijevajući povećanje naknada i isplatu dugovanja.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije