Učenici koji su bojkotovali nastavu zbog nasilnog učenika u školi u Zagrebu, vraćaju se u klupe

Učenici četvrtog razreda jedne osnovne škole u Zagrebu danas se vraćaju u učionice nakon petodnevnog protesta, zbog toga što je jedan problematičan učenik iz druge škole preseljen u njihov razred.

To je novinarima potvrdio advokat roditelja Klaudio Čurin i pojasnio da je na juče održanom sastanku u Uredu pravobranitelja za decu održan konstruktivan sastanak sa svim učesnicima u postupku. Detalje nije iznosio, ali je rekao da su roditelji djece koja su bojkotovala nastavu dobili garancije da će sve institucije učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da se obezbjedi bezbjednost djece na nastavi.

O tome šta će biti s dječakom zbog kojeg je bio organizovan bojkot, advokat nije želio da govori.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 Predmet je rešen na inicijativu pravobraniteljke za djecu i mi smo joj zahvalni na njenom angažmanu – rekao je Čurin i dodao da su roditelji zadovoljni ponuđenim garancijama.

Jedan od roditelja je novinarima rekao da su odluku o povratku svoje djece u školu donijeli jedinstveno, nakon što je na sastanku predloženo riješenje koje zadovoljava sve strane. Zahvalio je institucijama jer su, kako je rekao, pokrenute i prepoznate “neefikasnosti u sopstvenim redovima”.

-Na sastanku smo dogovorili određene mere koje će biti preduzete, a mislim da će rezultat biti vidljiv u vrlo kratkom vremenu – rekla je pravobranitelj za decu Helenca Pirnat Dragičević.

Garancije da će deca na nastavi biti bezbjedna, dao je i ministar obrazovanja radovan Fuhs.

– Ja sad jedino mogu apelovati na sve roditelje da upute djecu u školu i garantovati normalno odvijanje nastavnog procesa. Preduzeli smo sve što je u nadležnosti Ministarstva da bi smo to i obezbjedili – rekao je Fuhs nakon jučerašnje sjednice Vlade.

Inače, zbog istog problematičnog učenika u prethodnoj školi cijeli razred se prošle školske godine iz protesta ispisao iz škola, pa je donijeta odluka da on bude prebačen u drugu školu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije