Humanost na djelu: Prodaje automobil i pola novca daje pogođenima u poplavama

U gestu humanosti koji je oduševio građane, jedan majstor iz Sarajeva odlučio je prodati svoj automobil marke “rendž rover” i 50% od iznosa donirati građanima pogođenim nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Ovaj plemeniti čin dolazi u vrijeme kada mnogi stanovnici suočavaju s teškim posljedicama prirodne katastrofe. Majstor je izjavio da želi dati svoj doprinos zajednici koja mu je uvijek bila važna.

Njegovo ime je Elvis Gušter i vlasnik je autoservisa “Guja”.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Jednostavno osjećao sam potrebu, poslije svega šta sam vidio i čuo da se izdešavalo, da prodam automobil i da zaradu od 50% usmjerim ljudima kojima je to potrebno. Još uvijek čekamo da se javi ozbiljan kupac, da nađemo novog vlasnika i da krenemo u realizaciju pomoći za građane pogođene katastrofalnim poplavama. Cijena ovog modela se kreće od 22.000 do 30.000 KM. Ja sam stavio početnu cijenu od 20.000 KM”, izjavio je Elvis za portal Crna Hronika.

Kampanja za prodaju automobila počinje odmah, a svi zainteresovani mogu se javiti putem društvenih mreža. Prikupljeni novac će biti usmjeren ka humanitarnim organizacijama koje pomažu pogođenima, a majstor je pozvao sve da se uključe i podrže ovu plemenitu inicijativu.

Poštovani prijatelji kolege i saradnici. Svi ste već dobro upoznati sa situacijom koja je zadesila Jablanicu, Konjic, Tarčin, Kiseljak, Fojnicu i ostala područja koja su stradala u poplavama proteklih dana. Ne mogu ostati imun i posmatrati ljude koji su ostali bez svojih najdražih, da im dragi Allah podari lijepi džennet a njima svima sabur, i bez krova nad glavom i sve svoje imovine koju su godinama sticali.

“Tom prilikom sam se odlučio na prodaju svog vozila gdje bi 50% novca od prodaje donirao ljudima kojima je to potrebno. Riječ je o “rendž roveru” iz 2009 godine sa 3.0 dizelskim motorom. Automobil je prešao oko 240.000 kilometara. S početnom cijenom 20.000 KM. Naše malo nekome znači mnogo u ovim teškim trenucima”, izjavio je Elvis na Fejsbuku.

Za sve informacije možete dobiti na broj telefona 061659689

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije