SDS sačuvao Bijeljinu, ali izgubio dvije opštine

Kandidat SDS-a za gradonačenika Bijeljine Ljubiša Petrović pobijedio je u utrci za gradonačelnika Bijeljine.Prema podacima Izbornog štaba SDS-a nakon prebrojanih glasova sa svih biračkih mjesta Petrović je osvojio 27.020 glasova, odnosno 49,29 odsto, dok je njegov a protivkandidat iz SNSD-a Mikajlo Lazić osvojio 21.840 glasova, odnosno 39,84 odsto.Kandidat RSS Mile Pejčić osvojio je 4.454 glasa ili 8,13 odsto.Petrović:

“Još jedna velika izborna pobjeda, hvala narode moj””Ovo je još jedna velika izborna pobjeda, hvala narode moj, da ste mi živi i zdravi”, ovim riječima započeo je Petrović svoje obraćanje nakon proglašenja izbornih rezultata.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Hvala svim građanima koji su danas pokazali vjeru i odlučnost i izašli na birališta, hvala svima onima koji su nam pružili podršku, kao i svim našim sugrađanima od kojih nismo dobili podršku, ali nas odlikuje sloga i upornost i doćićemo i do onih sugrađana od kojih nismo dobili podršku da razgovorom i djelima dobijemo i njihovu nakloonost”, rekao je Petrović.

Savić: “poštujemo volju birača”

Bojan Savić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina, rekao je večeras da će se volja građana poštovati, ali projekti obećani građanima će biti nastavljeni

“Poštovaćemo izbor građana Bijeljine i Semberije, ali ćemo već sutra nastaviti da sprovodimo ono što smo obećali u kampanji. Nastavićemo da radimo i da sprovodimo zdravu politiku, politiku sabornosti i okupljenosti oko naših institucija i politiku saradnje. Ruka SNSDa će u Bijeljini ostati pružena za saradnju i sve političke učesnike”, rekao je Savić i pozvao sve na zdravu i patriotski orijentisanu politiku.

SDS izgubio Ugljevik

Kandidat SDS-a Volja naroda Vasilije Perić nije uspio osvojiti sedmi mandat u utrci za načelničku poziciju.Nakon skoro 30 godina vlast Ugljevika pala je u ruke SNSD-a, čiji je kandidat Dragan Gajić proglasio pobjedu na osnovu većine obrađenih biračkih mjesta.

SDS izgubio i Sokolac

Milovan Bjelica, kandidat SDS- Volja naroda izgubio je utrku za još jedan načelnički mandat u opštini Sokolac, čime je prekinut kontinuitet vlasti u opštini Sokolac dug više od 30 godina.

Njegov protivkandidat Strahinja Bašević iz SNSD-a osvojio je 1.800 glasova više u odnosu na Bjelicu.

“Sokolac večeras poklanja veliku pobjedu Republici Srpskoj i politici SNSD-a koju zastupa njen predsjednik Milorad Dodik, sa mladim ljudima velikih ambicija i energije koju žele da ulože u grad i opštinu kroz implementaciju projekata izloženih u našoj predizbornoj kampanji”, rekao je Bašević tokom obraćanja novinarima.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije