“STRAVA I UŽAS”: Ministar odbrane Zukan Helez posjetio Donju Jablanicu

Donju Jablanicu danas je posjetio i ministar odbrane BiH Zukan Helez koji se na licu mjesta uvjerio u razmjere katastrofe koja je, prema do sada potvrđenim informacijama odnijela 14 života

Zbog planiranih letova helikoptera mogao sam ostati samo 45 minuta, jer pristup kopnenim putem dozvoljen je samo jedinicama koje učestvuju u akciji spašavanja. 14 osoba je stradalo, a još 13 osoba je nestalo – rekao je Helez za portal Avaza.

Inžinjerijske jedinice OS BIH ušle su iz tri pravca i sa ostalim spasiocima učestvuju u potrazi, a spremna su i četiri helikoptera za eventualnu evakuaciju povrijeđenih.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Uz pomoć helikoptera bit će transportovan agregat do repetitora kako bi se uspostavio signal mobilne telefonije na ovom prostoru.

– Bujica je probila jedan vrh, planinu iznad tog mjesta, stigla do jednog kamenoloma gdje se stvorila akumulacija vode, koja je potom probila barijeru i onda je zbrisati selo Zlate kao da ga nikad nije bilo.

To je sad kamen, mulj, drveće. Bio sam i kod kuće gdje je mladić spasio deset ljudi, a nažalost on je poginuo. Strava i užas – kaže ministar Helez za portal Avaza.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije