Majka tri sina služila vojsku kao mitraljezac: “Danas više muškaraca ima u salonima nego u ešalonima”

Jadranka iz Čačka je bila u vojsci kao mitraljezac.

Vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce prethodnih dana u Srbiji je jedna od najaktuelnijih tema. Dok su jedni oduševljeni, pretežno ona starija garda koja je svoj dug domovini već odužila, mišljenja mlađih posebno potencijalnih budućih vojnika poprilično su podijeljena. Ali, šta na sve to kažu žene, majke budućih vojnika, otkrila je Čačanka Jadranka Krunić koja ima tri sina.

“Ja sam vraćanjem vojnog roka oduševljena, to je zaista prava stvar. Možda jedino što mi se ne sviđa to trajanje od tih nekih 70 dana, ali ideju kao majka tri sina i buduća vojnika svakako maksimalno podržavam. Vojska je potrebna našim muškarcima, treba da je služe jer danas ih više imamo u kozmetičkim i frizerskim salonima nego u ešalonima“, kaže Jadranka za RINU.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Da je ova hrabra žena, inače uspješna karatistkinja, i te kako adekvatan sagovrnik na ovu temu, pokazuje činjenica da je 2019. godine Jadranka dobrovoljno odslužila vojni rok koji je trajao nekoliko mjeseci. Bila je mitraljezac i raspoređena u kasarne u Valjevu, Požarevcu i Novom Sadu.

Čitav život sam u sportu, kroz karate sam mnogo toga naučila i stoga sam htjela da preispitam svoje psiho-fizičko stanje. Vojska je bila odličan test. Sa služenja vojnog roka nosim zaista fenomenalne uspomene, zato bih voljela da i moji sinovi takođe budu dio toga. Fizički sam bila spremna, bila sam mitraljezac, psihički takođe, jedino što mi je možda malo teže padalo jeste teorijsko učenje”, ističe Jadranka.

Dodaje da je kao u onoj dobro poznatoj pesmi i ona takođe “stegla druga do groba” tokom služenja vojnog roka.

“Moram da pomenem moju prijateljicu Andrijanu Pešku, sa njom sam provela cijeli vojni rok. Bilo je još njih, ali ona je neko ko je bio uz mene i ja uz nju tokom čitavog služenja vojnog roka”, kaže ova Čačanka.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije