Marković ponovo potvrdio: Novac nosio u prostorije US

Saša Marković isplaćivao je Branislavu Zeljkoviću 30 odsto od marže koju je imao na prodaju zaštitnih odijela Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, objasnio je danas pred Okružim sudom u Banjaluci. Od marže koju sam imao na prodaji odijela 30 posto sam izdvajao i u više navrata nosio u prostorije Ujedinjene Srpske“, objasnio je Marković.

Odbrana prvooptuženog Branislava Zeljkovića nastavila je sa unakrsnim ispitivanjem Saše Markovića.

Svjedočenje je obilježeno brojnim prigovorima Markovićevog advokata Miloša Stevanovića i republičkog javnog tužioca Sanje Tadić Stojisavljević, koje je sud uglavnom prihvatao i tako odbacivao pitanja Zeljkovićevog advokata Jadranke Ivanović. 

Na današnjem ročištu i to na zahtjev odbrane, pregledani su materijalni dokazi zaplijenjeni tokom istrage – bijelo zaštitno odijelo koje je pronađeno u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske  i laptop zaplijenjen od prvooptuženog Zeljkovića nakon hapšenja, piše BN TV

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kada je Zeljković pobjegao u Srbiju naređeno je oduzimanje laptopa. Izvršili smo i vještačenje telefona, u kome smo pronašli dokaze o međusobnim kontaktima optuženih lica. Rečeno mi je da se mejlovima ne može pristupiti, osim ako bi hakovali server, ali to nismo mogli učiniti“, rekla je Tadić Stojisavljević.

Tužilaštvo nije u posjedu mejlova Zeljkovića, ali odbrana tvrdi da ih posjeduje, zbog čega je Tužišatvo ranije najavilo vođene posebne istrage. 

Saša Marković govorio je i o načinu na koji je određen iznos mita koji će predati Zeljkoviću. 

Kada mi je predao papirić na kome je pisalo da mu trebam dati 30 posto, ja sam shvatio da mu to trebam predati iz profita. Od marže koju sam imao na prodaji odijela 30 posto sam izdvajao i u više navrata nosio u prostorije Ujedinjene Srpske“, objasnio je Marković. 

Jadranka Ivanović tvrdi da ne postoje objektivni dokazi da je Marković u više od 20 navrata predao novac Zeljkoviću i da on ne govori istinu. 

Unakrsno ispitivanje Markovića nastaviće se i na narednom ročištu, koje je zakazano za 23. septembar. 
Saša Marković ranije je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom, piše BN.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije