Stanivuković predstavio novi program za razvoj Banjaluke

Most u naselju Dolac, kolektor na Vrbasu, nove javne garaže, sradnjoškolski centar, zaobilaznica oko Banje Luke, žičara na Banj brdu i prva tramvajska linija, samo su neki od planova koje je kandidat PDP za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivukoivć, predstavio u Planu i programu PDP za Banja Luku od 2024-2030. godine.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U našem programu posvetili smo pažnju svakoj oblasti u našem gradu. Radili smo na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, unapređenju obrazovanja, razvoju turizma sa posebno posvećanom pažnjom ekologiji. Ovo će biti naša djela sutra. Prethodni mandat započeli smo obećanjaima, završili djelima i nema sumnje da će tako biti svaki naredni put – rekao je Stanivuković.

On je naglasio da ovo nisu nova obećanja u političkoj kampanji, nego projekti na kojima se već radi, a neki od njih biće završeni u prvoj godini mandata.

Most u naselju Dolac – Izgradićemo most u Docu kao jedan od najvećih infrastrukturnih projekata i novi simbol našeg grada. Ovaj most će znatno ubrzati protok saobraćaja u gradu i smanjiti gužve. Osim toga, svojim modernim izgledom Banjoj Luci će dati novi šarm kakav imaju evropske metropole.

Kolektor na rijeci Vrbas – Zaštita životne sredine, očuvanje kvaliteta vode, kao i smanjenje rizika od poplava benifiti su koje će gradu donijeti izgradnja kolektora koju Vrbas čeka decenijama.

Grad bez makadamskih puteva – Jedan od privih koraka u naredom mandatu biće nastavak izgradnje modernih saobraćajnica. Zato će naš cilj u narednom periodu biti asfaltiranje svih makadamskih puteva na teritoriji grada Banje Luke.

Srednjoškolski centar i Građevinska škola – Izgradićemo srednjoškolski centar sa Poljoprivrednom i Politehničkom školom koji će mladima omogućiti kvalitetnije obrazovanje, bolju povezanost i još jednom potvrditi da je Banja Luka grad mladih. Pored srednjoškolskog centra izgradićemo i novi objekat Građevinske škole.

Neradna nedjelja – Neradna nedjelja za trgovce i dalje ostaje naš cilj od kojeg nećemo odustati. Istrajaćemo na tome da ovaj prijedlog postane realnost i nastaviti raditi u interesu porodice, jer je borba za svakog člana porodice vodilja naših programa.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije