Humanost i dobri ljudi: Aleksandar sa prijateljima obradovao školarce iz Sigurne kuće

Priča o Fondaciji “Udružene žene” i humanitarcu Aleksandru Topiću iz Gradiške svijetli primjer kako pojedinci i organizacije mogu zajednički raditi na poboljšanju života onih najranjivijih u društvu.

Fondacija koja već godinama pruža podršku školarcima, bivšim i trenutnim korisnicima Sigurne kuće, kao i onima iz porodica s niskim prihodima, kako bi imali sve neophodno za početak školske godine, ove godine je dobila dodatnu podršku Aleksandra Topića iz Gradiške.

Topić i njegovi prijatelji prikupili su sredstva za desetoro djece, obezbjeđujući im ne samo patike i školski pribor, već i nadu i ohrabrenje za predstojeću školsku godinu. Dragana Miljević-Miljković iz Fondacije istaknula je da je Topić primjer čovjeka sa velikim srcem, čije djelo nije samo materijalna pomoć, već i inspiracija za sve nas.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Sam Topića kaže da ga iskustva iz djetinjstva motivišu da pomaže ženama i djeci. “Moj otac je poginuo u ratu, a majka se borila za nas. Znam koliko nam je značila svaka pomoć,” prisjeća se Topić. Dodaje da i sestra, koja je samohrana majka, živi s njim, a njenu djecu doživljava kao svoju.

Govoreći o svom humanitarnom radu, Topić priznaje da mu nije lako gledati kroz šta prolaze žene i djeca koji dolaze u sigurnu kuću.

“Osjećam se loše kad vidim kroz šta prolaze žene i djeca. Reakcije su pozitivne, mnogi nisu ni znali da postoji sigurna kuća,” zaključuje za BUKU Topić, ističući ujedno važnost podizanja svijesti.

Ovaj humanitarac je i tokom osmomartovskih praznika pokazao suosjećanje i humanost, obradovavši žene i djecu poklonima, ali najavio je i da njegova pomoć neće stati ovdje; on i njegovi prijatelji planiraju organizirati dodatnu podršku za maturante, kao i za nadolazeći osmi mart, pružajući još veći doprinos zajednici i pokazując kontinuiranu posvećenost humanitarnom radu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije