Direktor Invictusa kritikuje institucije u RS: Osim tapšanja po leđima ništa drugo nismo dobili

Direktor Invictus Technology Group Bojan Vujić rekao je u intervjuu za Srnu da su u ovoj banjalučkoj kompaniji razočarani pasivnošću Agencije za bankarstvo Republike Srpske i mlakim reagovanja Privredne komore na činjenicu da su kompanije i radnici bez bilo kakvog osnova i dokaza ostavljeni bez zagarantovanih prava.

Kaže da “osim tapšanja po leđima i priče o razumijevanju problema ništa drugo od njih nisu dobili”.

Otvoreniji stav

Smatramo da su u Agenciji za bankarstvo morali zauzeti mnogo otvoreniji stav prema bankama, sa jasnim upozorenjima i konkretnim reakcijama i pokazati da kao što je interes društva da postoje banke, tako i banke ako žele da rade, posluju i zarađuju u ovom društvu moraju da poštujući zakone osiguraju normalne preduslove da svaka nova firma može stati na noge otvaranjem računa”, rekao je Vujić za Srnu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što su bili prinuđeni da smanje broj zaposlenih u kompaniji, što je uslijedilo poslije odluke vlasti Sjedinjenih Američkih Država da i Invictus stave pod sankcije, Vujić je pojasnio da su naišli na zatvorena vrata u bankama i to u Banjoj Luci, ističući da je strah od američke reakcije kod njih očigledan.

“Јednostavno, argumenti da smo nova firma koju vode stručni ljudi, koji nisu na bilo kakvoj listi, da je firma registrirana uredno u sudu – za njih više ne vrijede.

Za njih više ne vrijede ni zakoni RS i BiH i banke samo vide onih nekoliko stotina miliona maraka profita koje svake godine uzmu od građana i privrede i zbog toga ni ljudi, radnici koje će ostaviti bez posla nisu više argument da urade jedino moguće, otvore račun novoj firmi, jer bez računa nema firme, nema poslovanja.

Mi više zaista ne znamo šta treba da uradimo da bismo dokazali nekome da možemo da radimo, jer niko ne zna da kaže kakav dokaz da donesemo da možemo da radimo.

Ne znaju izlaz

Kao da je stvorena svojevrsna ‘zona sumraka’ iz koje ne znamo gdje je izlaz, rekao je Vujić, prenosi RTRS.

On je rekao da su očekivali da će prvi ljudi Agencije za bankarstvo, nakon okruglog stola koji je prošlog mjeseca održan u Područnoj privrednoj komori Banja Luka, podstaknuti raspravom kojoj su prisustvovali i samim zaključcima, reagovati konkretno prema Vladi inicijativom i prijedlogom da uskladi u zakonima ono što je neusklađeno, pa da bude usklađeno i da se zaštite na isti način i građani i preduzeća od ovakvih nemilih situacija.

Nažalost, dodao je on, u ovom trenutku kompanija Invictus morat će sa velikim brojem od 170 radnika da raskine potpisane ugovore.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije