Majka napadnutog dječaka iz Mostara: Tukli ga metalnim palicama zbog majice Veležovih navijača

Ajla Rahimić, majka napadnutog dječaka iz Malog Polja kod Mostara ispričala je novinarima da je grozno da ne smije pustiti dijete ispred kuće, te da dijete ne smije obući ništa.

Podsjećamo, u ovom mjestu je sinoć napadnut trinaestogošnjak koji je na sebi imao majicu navijačke grupe “Red Army”, koji podržavaju Velež.

“Moj sin je u nedjelju naveče bio u naselju, te sjedio sa još pet ili šest djece. Na sebi je imao majicu “Neka živi Mostar, naša država”. Dijete je zbog te majice dobilo udarce metalnom palicom. Udaren je po rukama, te mu je zaprijećeno da skine majicu, koju su napadači uzeli te otišli prema kupalištu Bunicu. Ta majica je majica Veležovih navijača”, navela je ona, prenosi Avaz.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dodala je da je ta majica bila okidač da dijete dobije udarce metalnom palicom, nekom teleskopskom, kako se već zove.

“Udaren je po rukama, zaprijećeno mu je da skine majicu, koju su uzeli nakon čega su otišli prema kupalištu Bunica. To je majica Veležovih navijača”, kazala je Rahimić.

Naglasila je da njen sin, dječak, ide s njima na utakmice Fudbalskog kluba Velež.

“On je maloljetan i ide s nama, kao roditeljima na utakmice. Mi smo fanovi Veleža i pitam se je li to problem”, naglasila je Rahimić.

Navela je da se boji svoje dijete od 14 godina pustiti iz kuće.

“To je grozno, da, dakle, ne smijem dijete pustiti ispred kuće, da moje dijete ne smije obući ništa, mržnja se potpiruje”, kazala je ova majka.

Rekla je da su napad odmah prijavili policiji te da je, nasreću, njen sin lakše povrijeđen.

“Druga djeca su počela vrištati, a onda su iz kuća istrčali stariji, nakon čega su napadači, koji su bili između 18 i 20 godina, pobjegli. Dijete smo odmah odvezli u bolnicu”, rekla je ona.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije