Iz MUP-a RS saopštili detalje jučerašnje akcije ‘Alfa’ i hapšenja Izeta Beganovića i saradnika

Izet Beganović, kontroverzni biznismen iz Banjaluke, koji je juče uhapšen u akciji “Alfa” sproveden je jutros u Tužilaštvo BiH.

U međuvremenu oglasili su se policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUPRS) koji u saradnji sa policijskim službenicima Brčko Distrikta realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Alfa“ u okviru koje su uhapšene osobe inicijala I.B. i A.K. iz Banje Luke i S.K. iz Brčkog, koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droga.


Na osnovu naredbi za pretresanje Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, jučer je na području Banja Luke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila uhapšenih osoba, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u vlasništvu navedenih osoba, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -


U toku današnjeg dana uhapšeni će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje.


Navedena operativna aktivnost je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a Republike Srpske, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke, saopćeno je iz MUP-a RS. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije