“Vuk je gladan zlata”: Nole sa 6:1, 6:4 počistio Nadala

Srpski teniser Novak Đoković je ubjedljivo je savladao Španca Rafaela Nadal u okviru drugog kola Olimpijskih igara. Nole je slavio sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Mi koji duže pratimo Novaka možemo po izrazu lica prije ulaska na teren znati u kojem će smjeru ići sam meč. Imao je tu vatru u očima, odlučnost, tu glad za zlatom, a tako je pristupio i od prvog poena.

Odmah je Srbin nametnuo svoj ritam. Ona agresivna i napadačka igra iz prvog kola protiv Ebdena nije slučajnost. Čini se da će tako ovim Igrama da pristupi. Pucao je Đoković iz svih cilindara.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nadal nije moga da isprati Novaku brzinu. Nismo se ni okrenuli, a već je bilo 5:0. Mogao je da bude i ”krompir” za Rafu, ali Novak kao da je malo skinuo papučicu sa gasa. Prvi set je tako završen – 6:1 za nepunih 40 minuta.

Drugi set, ista priča kao i u prvom. Doduše, bilo je malih štucanja.

Odmah dva brejka na startu, sada je bilo 4:0 kada je Španac stigao do svog prvog gema. Međutim, odnos snaga se nije pretjerano mijenajo. Vratio se čak Španac i na 4:4, ali Novak nije mijenjao plan.

Đoković je nastavio da diktira svoj tempo i da se i na najsitniju svoju greškicu nervira.

Ima jedno nepisano pravilo za Đokovića oko nerviranja, kao i ono o pogledu pri izlasku na teren. Ako vodi i igra dobro (dobro za nas amatere koji ga pratimo) i uz to se nervira, e onda znajte da je 100% u ovom meču i da je želja za pobjedom i veća nego što možemo da zamislimo.

Drugi set je završen sa 6:4. Ovim trijumfom u jubilarnom 60. meču ova dva tenisera, Đoković bježi Nadalu dvije pobjede i vodi 31:29.

Vuk je gladan zlata.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije