Vlada RS odgovorila ambasadi SAD-a: Sve je laž

Riječ je, kako navode, o saopštenju američke Ambasade koje je u potpunosti u skladu sa pritiscima sa kojima se Republika Srpska suočava i miješanjem u unutrašnju politiku na krajnje neprimjeren i površan način.

Ministarstvo finansija demantuje sve iznesene laži o stanju finansija čiji je cilj da dodatno unesu nemir i pojačaju efekat sankcija.

Republika Srpska nema problema sa nivoom zaduženja, kao ni sa otplatom postojećih obaveza. Sve obaveze i okviri su planirani budžetom i odlukama o zaduživanju koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Istovremeno, kako dodaju, sa planiranim zaduživanjima, redovno se otplaćuju sve budžetske obaveze, a između ostalog i stari dug.

Sve realizovane emisije dugoročne i kratkoročne su javnosti dostupne na sajtu Ministarstva finansija, navodi se u saopštenju Vlade, prenosi Srna.

Iz američke ambasade uSarajevu su saopštili na društvenim mrežama da je Vlada Republike Srpske se u posljednjih 18 mjeseci samo na Banjalučkoj berzi zadužila za više od 1,1 milijardu KM, što je značajan iznos koji ne uključuje čak ni komercijalne kredite koje je Vlada Republike Srpske uzela, a za koje uslovi nisu javno objavljeni.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije