Sastali se Helez i komandant NATO štaba, evo o čemu su razgovarali

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je održao sastanak s komandantom NATO Štaba Sarajevo brigadnim generalom Metjuom Valasom.

Helez je, kako je naveo, generala Valasa informisao o događajima koji su rezultat Svesrpskog sabora i koji, kako on kaže, nepotrebno dižu tenzije i unose nemir u BiH.

Posebno je naglasio, kako on kaže, pokušaj angažovanja helikoptera MUP Republike Srbije pored mogućnosti angažovanja vlastitih resursa – helikoptera Oružanih snaga BiH.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Takođe, Helez je Valasa upoznao o procedurama angažovanja Oružanih snaga BiH na pomoći civilnim strukturama i naglasio da su dva helikoptera OS BiH u stanju pripravnosti za gašenje požara na teritoriji cijele BiH.

Helez je pozdravio odluku ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivice Dačića da MUP Srbije ne uputi policajce u Republiku Srpsku, što je, kako je rekao, gest jednog odgovornog političara.

– Od svih strana u ovim dešavanjima tražimo da BiH tretiraju kao suverenu i međunarodno priznatu državu – naglasio je Helez.

Valas je informisao Heleza da pomno prati situaciju u BiH u okviru svojih nadležnosti, te dao punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, prenosi N1.

– Na kraju, Helez je zahvalio Valasu na nastavku podrške NATO BiH i nedavnoj deklaraciji samita u Vašingtonu koja sadrži sve ono što bi trebao predstavljati fokus NATO u narednim godinama, a koja se odnosi na nastavak demokratske reforme u BiH – saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije