Ramo Isak za Buku nakon što ga je kaznio CIK: Žaliću se Sudu BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine kaznila je stranku Snaga naroda na čijem je čelu federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa 6.000KM zbog preuranjene izborne kampanje, a koju su, prema odluci, vodili objavom spota i pjesme Snaga naroda.

Pjesmom je promovisana stranka i njen predsjednik Isak, a za CIK je to bilo dovoljno da utvrdi da se radi o nezakonitoj preuranjenoj kampanji.

Isak je sve komentarisao u kratkoj izjavi za Buku.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

„Smatram da Centralna izborna komisja bosne i Hercegovine u svojoj odluci uopšte nije utvrdila činjenično stanje, zbog čega ću iskoristiti zakonsko pravo i u predviđenom roku podnijeti žalbu Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine“, rekao je Isak za Buku.

Dok ministar Isak smatra da nije ni trebao biti kažnjen pojedini članovi CIK-a smatraju d aje kazna preblaga.

“Nerado ću podržati iznos od 6.000 KM jer mislim da on nije odgovarajući u odnosu na ono što je učinak ove objave koja je zabilježila veliki broj pregleda i izazvala diskusiju u javnom prostoru BiH i regiona”, rekao je na sjednici CIK-a član ove komisije Željko Bakalar.

Govoreći o samom spotu Bakalar je rekao da se spot najavljivao danima kao da se radi o objavi ‘Zvezdi granda’.

“Broj pregleda i komentara u javnosti svjedoče da je svrha postignuta, a svrha novčane sankcije od 6.000 KM neće imati odgovarajući efekat”, rekao je Bakalar.

Podsjetimo u pjesmi „Snaga naroda“ Ramo Isak predstavljen je kao zaštitnik Bosne i Hercegovine koju „brani“  od neprijatelja, a u spotu se pojavljuju i Sefer Halilović i Naser Orić. On je prijavljen i za govor mržnje, ali CIK nije utvrdio kršenja ovih odredbi Izbornog zakona.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije