Oglasili se roditelji ubijene dece iz „Ribnikara“: Reagovali na pismo upućeno Vučiću

Juče je objavljena vest da je Savet roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu poslao pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem izražavaju zabrinutost „šokantnim informacijama“ o namerama države, a koje u potpunoj suprotnosti sa dogovorom koji su sa njim postigli u maju 2023. godine.

Usledila je i reakcija roditelja ubijene dece koji navode da su zaprepašćeni onim što su pročitali.

Njihovo pismo obajvljujemo u celosti.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

„Obraćamo vam se povodom dopisa predsednika Saveta roditelja škole, Igora Đorđevića, upućenom predsedniku Republike Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije, 15. avgusta 2023. Dopis smatramo izuzetno uvredljivim i bolnim, u kome se ponovo ispisuju neistine.

Zaprepašćeni smo odsustvom kapaciteta roditelja i njihovih predstavnika u Savetu roditelja da razumeju šta se stvarno dogodilo u OOŠ ”Vladislav Ribnikar” 3. maja.

Do 3. maja 2023. je postojao Savet roditelja sa mandatom do 31. avgusta 2023 kao jedno od savetodavnih tela škole. Od 3. maja škola je mesto zločina i kao takvo je trebalo da dobije privremeni organ upravljanja u kriznoj situaciji.

Na tome je, na primer, mogao da insistira Savet roditelja škole u kome postoji svesnost da je izvršen masakr, da je streljano deset duša.

Dragan na radnom mestu na kome je predano i blagodarno radio, Ana i Bojana na dežurstvu, Sofija u hodniku škole, Adriana, Angelina, Andrija, Ema, Katarina i Mara u školskoj klupi. Na njihovim izvodima iz matične knjige umrlih upisan uzrok smrti je UBISTVO.

Petoro dece je ranjeno i traumatizovano, nastavnica istorije je ranjena i traumatizovana, dvanaestoro dece i jedan student su fizički neozleđeni, ali sa traumom nesagledivih razmera. Veliki broj učenika, nastavnika i osoblja škole je traumatizovano.

Porodicama, familijama i prijateljima iščupana je radost iz srca. Svim članovima Saveta roditelja kada bude dozvoljeno zbog istražnog postupka možemo da pokažemo foto dokumentaciju sa lica mesta ukoliko nisu shvatili monstruoznost streljanja u osnovnoj školi. Streljanja svima nama poznatog Dragana i nekima od vas poznatih, Ane, Bojane, Sofije, Adriane, Angeline, Andrije, Mare, Katarine i Eme. Ukoliko nisu shvatili od čega su se samo slučajno spasili drugari ubijene dece.

Stiče se utisak iz dopisa da se predsednik Saveta roditelja i njegova zamenica žale kako su se namučili od 3. maja i kako je njima teško jer ih neko etiketira. Da li time žele da izazovu određenu reakciju predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade ukazujući da postoje njihovi neistomišljenici sledstveno i protivnici stranke na vlasti, odnosno same vlasti?

Nova.rs

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije