Predrag Lucić: Šmrk Srbima i domaćim izdajnicima!

Predrag Lucić: Šmrk Srbima i domaćim izdajnicima!

– Trafikant, šta će ti taj šmrk?

– Za slučaj da mi neki Srbin zapali trafiku.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– A kako znaš da će ti je zapaliti baš Srbin?

– Znam jer sam načitan. Jutros sam pročitao priopćenje Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke gdje se kaže: “Činjenica je da netko namjerno izaziva požare diljem jadranske obale (pa ovih mjeseci iznimno je bilo vruće i u unutrašnjosti Hrvatske, pa nije bilo još ni jednog katastrofalnog požara), a to mogu samo oni koji su se ‘pritajili’ iz 1991., koji su u ono vrijeme bili na strani agresora, odnosno oni koji ne vole Hrvate i Hrvatsku.” Eto zato sam donio šmrk i na trafici – pogledaj gore! – napisao “Šmrk Srbima!”

– To ti je glupo, trafikant. Neće ti se Srbi, ako su takvi kao što mi čitaš da jesu, prihvatiti šmrka. A i čini mi se da se to što pišu udrugari i udrugarice ne odnosi samo na Srbe, nego i na domaće izdajnike.

– Okej. Evo, već pišem: “Šmrk Srbima i domaćim izdajnicima!”

– I dalje je glupo. I pomalo morbidno. Kao kad onaj šef splitskih vatrogasaca pozove pučanstvo da linčuju one za koje sumnjaju da podmeću požare. Pametnije bi ti bilo da te dobro nam poznate nepoznate počinitelje prijaviš policiji, ako ih već nije prijavila Udruga.

– Udruga ne vjeruje policiji. Čak i nju smatra svojevrsnom petom kolonom u tom specijalnom ratu protiv Hrvatske.

– Kakvom specijalnom ratu?

– Evo slušaj kako završava priopćenje: “Očito je da je velika većina požara podmetnuta, ali – gdje su krivci? Nemojte nam samo sada ‘prodavati maglu’ da su požari i drugdje u svijetu. Jesu, ali njih ne podmeću oni koji ih podmeću u Hrvatskoj. Ako se mogu pronaći, da se malo našalimo, svi oni, njih dva-tri, koji su u Čavoglavama nosili crne majice, ako je u tom selu kad se obilježavala veličanstvena pobjeda bio organiziran i policijski stožer, što se čeka i što se radi da se konkretno ne iznesu imena počinitelja ‘specijalnog rata’ protiv Hrvatske koji se najčešće ljeti vodi diljem Jadrana – protiv Hrvata i Hrvatske? Ne, puškom, nego otvorenim plamenom!”

– Specijalni rat, pa specijalni rat… Puna mi ga je kapa još iz onih jugoslavenskih udžbenika za, kako se ono zvalo…

– Ovo i ono SFRJ.

– Ma nije ovo i ono nego ONO i DSZ. Općenarodna obrana i društvena samozaštita SFRJ. Tamo je specijalni rat bio u svakoj lekciji.

– Ne podmeći Udruzi da je sljednica jugoslavenske paranoje! Imamo mi našu autohtonu, hrvatsku! Evo da ti pročitam šta je na tu temu pisao Srećko Pšeničnik u mjesečniku Nezavisna Država Hrvatska prije 14 godina: “Ministar Penić za stotinjak požara u primorju točno 5. kolovoza, na Dan zahvalnosti i pobjede, kaže da su uglavnom uvjetovani gromovima, a to je subverzivni rat Srba kao novi oblik balvan revolucije. Da sve bude još smješnije, redarstvo iznosi samo slučaj jednoga Niemca zbog slučajnog izpaljivanja svietleće rakete. Time se opet želi nabaciti žalostna ideja kako nas Niemci napadaju!”

– Bogami, ni on nije vjerovao hrvatskoj policiji.

– Ali je vjerovao u specijalni rat, baš kao i Stjepan Spajić koji je hrvatsku vatroglasnu teoriju urote zadužio kazavši: “Požare podmeću Čedoslavići koji se uz potporu Amerikanaca vraćaju preko šuma i gora. Vjerojatno im Amerikanci uz dolare daju i žigice i sumporne kuglice.”

Ili Dražen Budiša koji je prije devet ljeta sazvao konferenciju za novinare kako bi im izložio evo ovo:

“Požari koji su izbili posljednjih dana ukazuju da se radi o širokoj organizaciji u njihovu podmetanju. Ne isključujemo nehat, bolesne osobe, no sve upućuje da smo ovaj put izloženi organiziranom paljenju Hrvatske. Radi se o subverzivnom, protudržavnom djelovanju koje traži puni angažman svih nadležnih službi.” Ili Vladimir Šeks koji je također sazvao presicu kako bi javnosti poručio: “U Hrvatskoj očito imamo gerilu koja djeluje. Postavlja se pitanje jesu li tri požara na području Dubrovnika te onaj u Istri rezultat tih akcija?” Ili Luka Korda, načelnik općine Konavle, kojemu samo što nije udarila vatrogasna pjena na usta kad je govorio: “Treći požar koji nam dolazi s trebinjske strane u samo tjedan dana nije i ne može biti slučajnost! Stvarno ne razumijem dokle ćemo to kriti i puštati da nas ponovno pale oni koji su nas palili, ubijali i granatirali tijekom agresije.”

– Alo, trafikant, gdje se gasiš?

– Pa onda Anto Đapić koji se prije svih njih odvažio kazati: “Povratak Srba u izravnoj je vezi s katastrofalnim požarima koji posljednjih dana haraju Hrvatskom.” Pa zatim Branimir Lukšić, župan splitsko-dalmatinski, od kojeg smo čuli: “Sedam dana nakon pisma navodne Vojske Srpske Krajine imamo veliki broj požara. Ne mogu reći da su oni koji su to pisali uzrok, ali tolika je to slučajnost da je slučajnost – isključena.” Te potom i Niko Rebić, gradonačelnik Vrlike, koji je se jednog vrelog ljeta užgao i rekao: “Zajedno sa Srbima došli su i požari.”

– Alo, trafikant, zvat ću ti vatrogasce!

– Slobodno zovi. A dok oni dođu, evo da vidiš da su isti Hrvatsku palili i prije rata. Ugledni Zvonimir Šeparović godine 2000. otkriva: “Srbi i Crnogorci su i prije rata kao turisti imali svoja odmarališta, koja nikada nisu bila veliki dobitak za Hrvatsku. Dapače, bilo je mnogo podmetnutih požara, za koje danas više nema dvojbe tko ih je podmetnuo.”

– Trafikant, stvarno zovem vatrogasce da te ugase, pa ćeš u toj trafici igrat vaterpolo!

– Samo da znaš: ne mogu ni vatrogasci protiv Boga…

– Šta si sad umislio da si Bog?

– Ne, nego – za razliku od svih ovih koje sam ti nabrojio – imam dokaz da požare u Hrvatskoj podmeće Bog.

– U ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga…

– Plamen! Slušaj kako se pred istražnim sucem u Splitu branio Jakov Penava, osumnjičenik za podmetanje sedam požara: “Prošao sam svojim citroenom BX i vidio zapušteno zemljište i čuo Božji glas da ga zapalim. Stao sam i bacio opušak. Kada me policija nakon uhićenja dovela gdje sam zapalio suhu travu, vidio sam kako je nakon požara zemljište puno ljepše.”

– A taj Penava nije neki Srbin?

– Istraga je utvrdila da nije.

– Onda je sigurno domaći izdajnik.

– Misliš zato što je cinkao Boga, naredbodavca svoga i Gospodina našega?

Tekst preuzet iz Novog lista

Predrag Lucić: Spomendan na seksi fašizam i kurvu Jugoslaviju

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije