Tatonova porodica nezadovoljna

Ružić je gostujući u vijestima B92 izjavio da porodica ipak prihvata odluku srpskog pravosuđa.

“S obzirom da je Apelacioni sud ostao kod kvalifikacija da se radi o teškom ubistvu, ja bih htio da ukažem ovdje da osam od dvanaest okrivljenih dobilo kaznu ispod minimuma, minimum je 10 godina zatvora, a čak pet njih je dobilo kaznu od 7 godina zatvora, što je maksimalno ublaženje kazni, a kazna se može ublažiti samo kad postoje naročito olakšavajuće okolnosti, a mene interesuje koje su to naročito olakšavajuće okolnosti koje postoje kod ovih okrivljenih”, kaže Ružić.

Advokad je dodao da smatra da se ovako šalje loša poruka, pošto se ” očigledno radi o kompromisnoj presudi, jer ako neko nije kriv, ako nema dovoljno dokaza, on mora biti oslobođen, a ako je kriv za teško ubistvo – kazne moraju biti više”.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Apelacioni sud u Beogradu odlučio da se prepolove kazne osuđenima za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

Podsjetimo, Tatona (28) su huligani pretukli 17. septembra 2009. na Obilićevom vijencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Nanijete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu. Taton je preminuo 29. septembra u Kliničkom centru Srbije od posljedica zadobijenih batinama.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije