Svi bi da budu treći

Sličnu ulogu 2008. imali su socijalisti, koji su bili četvrti, ali su bili odlučujući faktor za formiranje koalicije s demokratama. Oni kažu da danas o takvoj ulozi ne razmišljaju glasno.

“Ovde nije pitanje afiniteta – da li bi nešto voleli ili ne. Mislim da je pre svega važno da se izbori raspišu. Mi ne želimo da se borimo za 3. mesto. Mi smo stranka kojoj niko ne može da ospori da se bori za prvo mesto”, kaže Branko Ružić iz SPS-a.

Da u Srbiji nije uspelo formiranje sistema sa dve velike stranke sa socijalistima je saglasan LDP. Liberali bi želeli na tu treću poziciju kako bi sa nje mogli presudno da utiču na politiku vlasti.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Nije najvažnije pitanje, ovo se pretvorilo u licitiranje za poziciju mlađeg brata ili partnera DS-u. LDP ne zanima ta pozicija ili to licitiranje. Mi smo treći po svim istraživanjima, ali to nije dovoljno za ambicije LDP u ovom trenutku tj. na sledećim izborima”, smatra Bojan Đurić iz LDP-a.

U dva samostalna nastupa, G17 plus bio je četvrti. U stranci Mlađana Dinkića, koja sada ima novo ime, tvrdieda ne žele po svaku cenu u vlast, ali da znaju koga bi izabrali da budu na poziciji broj 3, koja im omogućava da biraju.

“U ovom trenutku nam je sigurno bliža DS, zbog toga što je zajedno sa nama u skupštini izglasala zakone koje su inicirali URS. Ne znači da je Mlađan Dinkić mislio da će URS biti treći, ali je sigurno mislio da će URS zauzeti jedno od prva tri mesta”, objašnjava Verica Kalanović, iz URS-a.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije