Vuk Drašković: Sprema se Oluja

 

Drašković je rekao za B92 da je u opticaju scenario da se izazove krvopoliće, da uslijede traktorske kolone, koje će kod građana Srbije izazvati bijes ka Zapadu, ali i da barikade budu pretvorene u barikade ka demokratskom svijetu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Taoci i žrtve su država Srbija i njena budućnost, kao i narod na sjeveru Kosova”- rekao je Drašković. On je istakao da mu je na srcu Kosovo, ali da je vrijeme da se izvini svom srcu, da se suoči sa realnošću da su “crkve i narod na Kosovu i da treba voditi politiku i EU i EU standarde za Kosovo”, ocjenivši da je nestatusni dio Ahtisarijevog plana prihvatljiv za Srbiju.

Kada su u pitanju incidenti na Jarinju, Drašković je upozorio da neko pokušava da vrati Srbiju u devedesete. On je prozvao službe bezbjednosti, vojne i civilne jer se u Izvještaju odbora za bezbjednost navodi da je Kfor, ničim izazvan, pucao na goloruki narod.

On je kritikovao srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića zbog izjava i nazvao ga zamjenikom ruskog ambasador Konuzina.

Prema njegovom mišljenju, Dačić je izazvao skandal, tražio je konferenciju o podjeli Kosova, ali kao što svi znaju i ma šta svi željeli to nije moguće, rekao je Drašković, ocijenivši da se o podjeli Kosova može govoriti možda nakon pet, 10 ili 15 godina, kada će teme biti i podjela Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Drašković je rekao da je prokopan alternativni prelaz, koji je zatrpao bazu Kfora, koji je naknadno razvukao žicu i zatvorio prelaz. Potom se, kako je rekao, pojavila grupa koja je kamionom počela da udara žicu, došlo je do fizičkog kontakta,američkom vojniku je oteta puška.

Bacaju se šok bombe pod kamion, koristi se bojeva municija sa obe strane, rekao je on.

Drašković je pozvao nadležne da saopšte istinu o ovom događaju, a ne da pune narod mržnjom i da se brukaju pred UN.

 

Većina stvari o kojima govori lider SPO-a govori sad, saopšteno je narodu Srbije prije dvadesetak godina. Naime, u svom inspirativnom govoru 11. oktobra 1990. godine desetinama hiljada Nišlija, Vuk Drašković je kazao kako će biti “još gore”.

“Pred nama su dani kada će mudri ljudi u ovoj zemlji biti progonjeni. Kada će budale da govore, a fukara da pljačka i da se bogati. Strah me je da za četiri pet godina u Kninu neće biti Srba i da i da će Srbija postati stecište najmanje milion srpskih izbeglica s onu stranu Drine“ rekao je Vuk Drašković obraćajući se okupljenom  narodu.

“Svi će biti protiv nas, čak i Rusi. Svet će nas izolovati. Izgubićemo Prvi svetski rat i oba Balkanska rata koje smo pre osam decenija dobili“ govorio je Vuk 1990. godine.

 

 

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije