Hrvatska zbog Pinka izgrdila srpskog diplomata

Susret Željka Mišure, načelnika Odjela za BiH, Crnu Goru i Srbiju u MVPEI, sa Zoranom Popovićem, ministrom savjetnikom u Veleposlanstvu Srbije u Zagrebu, u okviru redovitih diplomatskih kontakata bio je prilika za razgovor i o slučaju Mitrović.

‘S hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink’, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova objavljenom nakon sastanka.

Hrvatski diplomati su preko svog srbijanskog kolege ‘od nadležnih srbijanskih tijela zatražili žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo’. Podsjetili su pritom da se TV Pink koristi javnim frekvencijama Srbije, pa je i to bilo razlog obraćanja srbijanskim diplomatima.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iz Veleposlanstva Srbije stiglo je obećanje da će s hrvatskim zahtjevom upoznati nadležne u svojoj državi.

Nakon bojkota hrvatske glazbe i reklama za hrvatska turistička odredišta na svojoj televiziji, te poziva na bojkot hrvatskih proizvoda u Srbiji, Željko Mitrović je najavio i ‘diplomatsku ofenzivu’ u kojoj su njegovi odvjetnici Europu namjeravali upoznati s korupcijom, selektivnom primjenom propisa i nezakonitom poslovanju carinske službe u Hrvatskoj.

Razlog Mitrovićevom nezadovoljstvu je činjenica da je njegova jahta, kupljenu prije četiri godine u Splitu, zaplijenjena u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne konvencije o privremenom uvozu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije