Sandžak žuri u Brisel

Kako za Novosti kaže Tomislav Stantić, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međunarodnu saradnju, Novi Sad će tada otvoriti svoju kancelariju u EU, što će im omogućiti lakši pristup sredstvima iz evropskih fondova i projekata.

“Sedište naše kancelarije biće u zgradi Misije Srbije pri EU, oni će u svakom trenutku biti upoznati sa onim što naša filijala radi. Direktor će najverovatnije biti Predrag Novikov, koji je trenutno na čelu Fonda za evropske poslove”, objašnjava Stantić.

Grad Kragujevac i još šest opština iz tog kraja od prošlog septembra predstavlja Borka Tomić, a Niš od 22. juna Aleksandra Lugović, koja se u Briselu već duže bavi evropskim integracijama.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović objašnjava da su troškovi zastupništva veoma mali, da su dobili besplatan prostor na korišćenje za kancelariju u Asocijaciji lokalnih agencija za demokratiju. Od sledeće godine, niška kancelarija zastupaće i sve ostale opštine iz tog kraja.

I Novi Pazar sprema se da se uskoro pridruži Vojvodini, Nišu i Kragujevcu. Kako smo čuli od predsednika Stranke za Sandžak Fevzije Murića, dobili su podršku i od diplomata iz neformalne grupe ”Prijatelji Sandžaka”, koju čine ambasadori vodećih zapadnih zemalja u Srbiji.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije