Apel za suzdržanost na Kosovu

 

 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 

Bogdanović je za B92 rekao da bi razgovori sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom mogli da budu nastavljeni u toku dana i tada će srpska strana izneti konkretne predloge.

Razgovor sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom bio je konsktruktivan i na njemu je delegacije Vlade Srbije iznela jasne stavove za rešenje krize na severu Kosova, izjavio je šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

Ministar za Kosovo i metohiju Goran Bogdanović kaže da je glavna poruka na sastanku bila da situacija mora da bude rešena mirno.

“Apelovali smo na Bilera da svi budemio uzdržani, da se ne primenjuje sila, da mi s naše strane činimo ogromne napore da narod bude miran, da ga niko ne isprovocira i da nikome ne padne na pamet da uzme oružje protiv naroda ili Kfora”, kazao je on.
Situacija zapaljiva, a Tači je gasi benzinom

Šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović tvrdi da će Srbi na Kosovu svoje nezadovoljstvo situacijom na administrativnim prelazima nastaviti da izražavaju isključivo na miran način.

“Situacija na severu Kosva je zapaljiva i sada je potrebna da tako kažem vatrogasna aktivnost. Bojim se da privremene vlasti u Prištini na čelu s Hašimom Tačijem taj požar pokušavaju da ugase benzinom. Nije dobro u ovom trenutku posezati za tim zapaljivim izjavama , važno je da se situacija smiri da se ponovo vratimo za pregovarački sto i da pokušamo da rešavamo problem”, poručio je on.

Nakon sinoćnjeg, tokom prepodneva u Zvečanu Borislav Stefanović i Goran Bogdanović bi trebalo da se još jednom sastanu sa predsednicima opština i načelnicima okruga sa severa Kosova. Kako je najavljeno, na sastanku se očekuje usaglašavanje stavova.
Bez prejakih izjava

Stefanović je za Blic izjavio da svi moraju da se uzdrže od prejakih reči, pa i on.

“Jako je važno da ljudi koji to gledaju shvate da su emocije pomešane, da smo okruženi narodom koji ima velika očekivanja. Dogodi se da kažemo nešto i da kasnije shvatimo da možda nije baš primereno situaciji. To je loše, želim da se ogradim, kao pregovarač nemam pravo na prejake reči. Smatram da svi treba da se uzdržimo od gorljivih reči i patriotskih izjava, jer to samo može da odmogne”, kazao je on.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije