Sanaderu prijeti sepsa

 

‘Došli smo dati obranu u slučaju Fimi medija, a razlog zašto to činimo u Remetincu loše je zdravstveno stanje gospodina Sanadera. Stanje njegove noge nije dobro iako je dijagnoza bila istegnuće ligamenata. Svoju će riječ o težini ozljede reći sutra poslijepodne u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj’, otkrio nam je jedan od Sanaderovih branitelja, Čedo Prodanović.

Pojasnio ja kako su se odvjetnicima samoinicijativno javili neki specijalisti upozorivši da bi stanje sa Sanaderovom nogom moglo imati ozbiljnu posljedicu većih razmjera, kao što je recimo sepsa. ‘Od uprave zatvora ćemo tražiti da se to detaljno ispita, možda čak magnetskom rezonancom, kako nam je sugerirano. Noga je natečena i druge je boje i problemi dugo traju, pa postoji opasnost od sepse. No to je još u domeni hipoteze, ali kako stanje nije dobro, odlučeno je da se obrana ne obavlja u USKOK-u nego u pritvoru u Remetincu’, kazao je Prodanović.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ponovio je da će Sanader aktivno iznositi obranu kako bi, pojasnio je, otklonio odgovornost po bilo kojoj točki optužnice koja mu se stavlja na teret. ‘Od jučer do danas nismo promijenili mišljenje. Nećemo prebacivati krivnju ni na koga, nego ćemo se braniti činjenicama, bez želje da bilo koga kriminaliziramo’, istaknuo je Prodanović. Njegov kolega iz odvjetničkog tima bivšeg premijera Goran Suić je potvrdio da je Sanader spreman iznositi obranu.

Budući da će Sanader biti ispitan o samo jednom slučaju, procijenjeno je da današnji razgovor bivšeg premijera s USKOK-ovim istražiteljima ne bi trebao trajati duže od dva i pol sata.

Prodanović je dodao da će Sanaderova obrana danas podnijeti žalbu na pritvor te da će o ishodu žalbe ovisiti hoće li pokrenuti druge zakonske mehanizme koji su im na raspolaganju kao što su kućni pritvor ili jamčevina. Mogućnost kućnog pritvora vrlo je izniman slučaj u hrvatskoj pravosudnoj praksi, pa samim time i najmanje vjerojatna opcija.

Kad je riječ o slučaju o kojem će danas bivšeg premijera ispitati Uskokovi istražitelji, podsjećamo kako se Sanadera sumnjiči da je marketinšku agenciju Fimi-media koristio za prelijevanje novca iz javnih poduzeća i nekih ministarstava u crne fondove HDZ-a i bliskih suradnika.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije