Đilas najavio ponovnu kandidaturu

On je na Izbornoj skupštini Beogradskog odbora DS, rekao da je Beograd u poslednje tri godine, zbog hrabrosti svih stranaka u gradskoj vlasti, dobio novo lice.

“Uspeli smo da napravimo novo lice Beograda, a prvanstveno zahvaljujući hrabrosti svih koalicionih partnera u Beogradu da naprave međusobni dogovor”, kazao je Đilas.

“Danas svi zajedno možemo sa ponosom da kažemo da smo uradili velike stvari i da Beograd funkcioniše uspešno. Pre tri godine nije bilo lako doneti odluku o formiranju gradske vlasti i našim koalicinim partnerima čestitam na hrabrosti, jer su tada stavili na stranu politička razmimoilaženja”, rekao je Đilas, koji je i zamenik predsednika DS.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

On je među najvažnije stvari koje su urađene u glavnom gradu Srbije ubrojao izgradnju škola, puteva, mostova i obdaništa, navodeći da je najviše ponosan na to što se u Beogradu sada rađa mnogo više beba nego prethodnih godina i što je romskoj deci omogućana šansa za normalan i bolji život.

Đilas je dodao da je ponosan i na to što je u Beogradu nametnut “princip novih ljudi”, odnosno što partijska knjižica nije bila uslov za sve.

Od novog rukovodstva beogradskih demokrata Đilas očekuje da u narednom periodu rade na uključivanju u politički život onih ljudi koji to sada nisu činili i koji su bili skloni kritici.

“Moramo da uradimo sve što možemo da te ljude, koji sede kod kuće i kritikuju, uključimo u politički život. Moramo da im damo šansu i mogućnost da nešto urade”, rekao je Đilas.

On je naveo da je sjajno što beogradske demokrate danas biraju nove ljude i rukovodstvo, ali i da je malo tužan što napušta mesto prvog čoveka beogradskog DS-a, jer je to najveće priznanje i čast.

Beogradski odbor DS-a danas bira novog predsednika, a jedini kandidat za to mesto je Aleksandar Šapić.

Na Skupštini će biti izabran i potpredsednik i 10 članova stalnog sastava gradskog odbora.

Đilas je napomenuo da je kandidate za novo rukovodstvo kvalifikovao isključivo njihov rad.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije