Dačić: Tajkune koriste za marketing

On navodi da ne bi trebalo sprovoditi hajku na bogate ljude, jer u Srbiji, kako kaže, gotovo da više i ne postoji društvena i državna svojina.

Dačić je za beogradski list Danas rekao da ovakvi potezi nisu dobra poruka za strane investitore, aktuelne i potencijalne.

Ipak, ministar unutrašnjih poslova istakao je da svaki čovek bez obzira da li je bogat ili siromašan podleže zakonima Srbije i da će biti kažnjen svako ko krši zakon.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Međutim, Dačić je negirao da je o spornim privatizacijama razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali je podsetio da je ispitivanje spornih privatizacija bila programska orijentacija SPS-a.

“Mislim da slučajevi spornih privatizacija nisu razrešeni ne zato što to nije hteo SPS ili DS već su vreme i realnost doveli do toga da su mnoge privatizacije već revidirane”, rekao je predsednik socijalista.

Dačić je ukazao da je u Srbiji poništeno više od trećine privatizacija zbog toga što mnogi koji su kupili preduzeća nisu ispunjavali obaveze i zato što su, kako kaže, ostavili radnike na ulici.

“Interes je države da se izvrši uvid u sve privatizacije kako bi se pronašao model koji bi bio najbolji za Srbiju”, rekao je Dačić i dodao da je do sada postojao model koji je dobar samo za jednu stranu, odnosno za one koji žele nešto jeftino da kupe.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije