Povučena tri filma u Japanu

Distributer filma “Drugi život” (“Hereafter”) koji je režirao Klint Istvud saopštio je da će taj film biti povučen iz bioskopa u Japanu zbog scene koja prikazuje cunami u Indoneziji 2004.godine.

Zvaničnik kompanije Entertainment Japan Inc. Satoru Otani rekao je za Associated Press da je prvobitni plan bio da se film prikazuje do kraja marta. Međutim, ,,scena cunamija nije pogodna za prikazivanje u ovakvim okolnostima”, kaže on.

“Drugi život” je priča o troje ljudi koji su na različite načine imali kontakt sa smrću. Glavnu ulogu tumači Met Dejmon koji ima sposobnost da komunicira sa mrtvima. Za njega je to prokletstvo i remeti mu svaki pokušaj da bude blizak sa nekim.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pored ovog filma, najavljuje se povlačenje i kineske drame “Aftershock” o porodici koju je 1976. godine razdvojio katastrofalni zemljotres u Tangšanu, da bi se na okupu našla decenijama kasnije nakon velikog sečuanskog zemljotresa 2008. godine.

Odlučeno je i da film “Obred” (The Rite) sa Entoni Hopkinsom sačeka svoje prikazivanje jer, kako se navodi u saopštenju, ,, sadržaj filma nije odgovarajući s obzirom na sadašnju situaciju u Japanu”. “The Rite” je psihološki triler koji prati skeptičnog američkog studenta Majkla Kovaka koji nevoljno pohađa školu egzorcizma u Vatikanu. Tokom boravka u Rimu, Majkl upoznaje sveštenika, Oca Lukasa (Entoni Hopkins), koji ga upoznaje sa mračnom stranom njegove vere.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije