Literarno putovanje kroz francusku književnost

U Narodnoj i univeritetskoj biblioteci RS u Banjaluci večeras sa početkom u 19 časova biće organizovano literarno putovanje kroz francusku književnost danas pod vođstvom profesora Radivoja Konstantinovića.

Takmičenje u francuskom diktatu biće organizovano 16. marta sa početkom u 18 časova, a prva nagrada u ovom takmičenju iznosi 100 KM.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Najmlađima je ponuđen sadržaj koji će se organizovati 24. marta sa početkom u 19 časova u Dječijoj biblioteci Borik, a osnovci će moći uživati u radionici na temu “Francuska u 100 slika” i kviz “Poznajete li Francusku”.

U okviru dana frankofonije U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS otvorena je humanitarna izložba umjetničkih fotografija“Paris&Paris”.

Autorke ove izložbe su Svjetlana Sakić i Vanja Jovišić, mlade umjetnice sa naših prostora koje su se školovale u Francuskoj, a zamisao ovog događaja je da se banjalučkoj publici približe čari evropske prestonice kroz objektiv nadahnutih entuzijasta.

Izložba je prodajnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namijenjena su Centru za rad sa djecom sa posebnim potrebama, vrtiću Marija Mažar.

 

 

 

 

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije