Projektu BUKA Hercegovačko sunce!

Radio Studio 88 u saradnji s Fabrikom Duhana Sarajevo Code je i i ove godine, po osmi put, organizovao manifestaciju Hercegovačko sunce tokom koje se dijele prestižne nagrade za najuspješnije u oblasti novinarstva, privrede i oglašivačke industrije, kao i posebne nagrade za doprinos promociji BiH u svijetu.

Hercegovačko sunce za promociju demokratije i ljudskih sloboda na prostoru BiH, kao i za kvalitetno urađen TV serijal pod nazivom “Ima li Bosne i Hercegovine?” dobio je urednik magazina “Buka” Aleksandar Trifunović.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nagradu za najbolji radijski projekt osvojila je emisija BH radija 1  „2 u 3“ urednika Emila Karamatića.

Nagrada Hercegovačko sunce za najgledanije emisije, a prema podacima za istraživanje gledanosti TV postaja u BiH (izvor Mareco Index Bosnia) ove godine dobili su Politički magazin 60 minuta (FTV), TV serija Lud, zbunjen, normalan (FTV) i zabavni show Zvijezda Možeš biti ti (TV Hayat).

Iz oblasti marketinga nagrade su osvojili agencija Communis (kreativno rješenje: najbolji print oglas za rad pod nazivom Banka bez peglanja) Raiffeisen bank BH.

Za kreativno rješenje: najbolji TV, spot nagradu je osvojila Agencija VIA Media, za TV spot „Snaga uspješnog“ Fabrika Duhana Sarajevo.

Nagradu za najbolji event osvojila je agencija McCann Erickson Sarajevo za event „Svečanost užitka već 30 godina“ klijenta Tvornice Duhana Rovinj.

Povodom osmog rođendana manifestacije radio Studio 88 je dodijelio i dvije posebne nagrade za doprinos promociji Bosne i Hercegovine u svijetu i to Nogometnoj reprezentaciji BiH i grupi Regina.

Posebna priznanja i zahvalnice dodijeljeni su Pozorištu lutaka Mostar za međunarodni uspjeh i Međunarodnoj studentskoj konferenciji Model Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN-u kao jednom od najbolje organiziranih projekta u Mostaru, a zahvalnice za kvalitetnu i dugogodišnju poslovnu suradnju na projektu Hercegovačko sunce dobili su profesorica Sanja Bijakšić i Vila Ivanković.

Hercegovačko sunce 2010 organizovano je u suradnji s pokroviteljem manifestacije Code i partnerima projekta Vila Ivanković i Herceg Etno selo  Međugorje, dok je medijski partner portal Bljesak.info.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije