Ružičasta krava

Malo ću prozboriti o ponašanju kolega, koleginica i inih dobronamjernih dušebrižnika. U medijima se ponovo otvara nepotreban prostor za mantranje o ovoj medijskoj kući. Iznova i iznova, nušićevski vaskrsava Mira Marković, Željko Mitrović, JUL, Lajla Torlak, Vladan Ostojić, Dvogledi, Trogledi i ostale skalamerije.
Simptomatično je kako se niko nije osvrnuo na prave razloge razvodnjavanja Pinka BIH, a to je oslabljena novčana pipa. Ne, to niti jednom oborskom medijskom ekspertu ne pada na um. Jok, more. Na djelu su najsuludije teorije zavjere, o unutarpinkovsko-sarajevsko-banjalučko-ideološko-etnocentričnom raskolu, koji je morao biti naplaćen sa 30 otkaza.

Dakle, sve te persone na Ružičastoj su se idološki zavadile, pa su pare većma otišle u Sarajevo, a onda su umne manekenkice podigle ideološku pobunu sa pokličom ,,Ustajte silikoni moji banjalučki, ni mikrogram botoxa kurvama sarajevskim“!

Javili su se u hipu i ,,analitičari“ koji su ovu dubokoumnost iz banjalučke perspektive i potkrijepili. Jerbo, jasno je k'o dan da se na Pinku bezumno forsira latinica, da Petar Luković i Sonja Biserko imaju specijalne funkcije antisrpskih medijskih komandosa, ubačenih u duboku pozadinu kolektivnog nesvjesnog srpskog seljakluka. Tamo oni najbolje djeluju, vape osviješteni Srbi! Isti oni, kojima nije bilo mrsko pogledati u krugu familije DVD svadbe stoljeća između prijedorskog brice rahmetli Ražnatovića i nekada ošišane, djevojački živahne Veličkovićke.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Elem, akademici i senatori na iznajmljivanje rade ono što najbolje znaju – brane srpstvo sve sa ubuđalim starim kravatama, koje su kameru zadnji put vidjele još kod vidovite Jele. Te kravate su titrale u ritmu glasnica Kalajića, Čavoških, Crnčevića, Toholja & co. dok su branile zapadno srpstvo na vikend stejdžu u Bijeljini. I sve je isto…

Analitičkom metodom “odokativnost je moja superiornost“, počeli su prebrojavati udio ćirilice na Pink BiH, broj bošnjačkih gostiju u emisijama i srpski reciprocitet, nedostatak dvadesetočasovnih liturgija, kvadraturu sarajevskog studija, apropo banjalučkog…i došli su do nepobitnog zaključka…Poklaće nas Balije ukoliko se ne homogeniziramo i Željka M. hitno pameti ne prizovemo!

Dakle: ,,Željkooooo, prizovi seeeeeee! Pusti Firčija i ostale Rvate na Farmi i Srbima zapadnim nasmej seeee!“

Stari šišmiši i šišmišice su dobili mrvu prostora da pljuju po Mitrovićevoj ruci, koja ih je devedesetih hranila.
Idemo daljše. Posebno fin je onaj sloj, preciznije soj, koji kaže kako nije potrebno pričati i pisati o ovome. Šatro, daje se bespotrebna reklama i publicitet leglu šunda. Nije, nego. Prije će biti mentalna i fizička lijenost upakovana u nihilizam, koja je došla na svoje. To vam je ono „nisam nikad ništa rekao i napisao, a o ovome i ne treba, pa sam svoj na svome“. Preciznije, oni su svoji na njihovome, ali to je već njihova stvar. Za mene je ćutanje uvijek bilo dvojako – ili kukavičluk ili mentalna spriječenost da se prozbori na zadatu temu.

A šta je sa zaposlenima u ovoj kući, koji to više nisu? Većina ih vjerovatno traži novo uhljebljenje. Neki su se malo durili, pa napravili Fejsbuk grupe gdje, šatro, obožavaoci ‘oće, pa ‘oće da se oni vrate na Ružičastu, ali eto, kao svaki pravi pravdoljupci, neće se odlučiti na ovakav potez. U suštini, to i nije toliko loše po njih, jerbo svaka mlada sama najbolje tvrdi pazar.

U realnosti, ništa se neće desiti. Šest otvaračica usta u jednoj emisiji, recesijskim   a-saaa zahvatom, zamijeniće tri. I Bog te veselio.

Nego, šta o tome vele udruženja novinara iz oba dijela Obora? Ništa. Oni govore kad im se kaže i šta im se kaže. Ta udruženja egzistiraju da bi se neki ispisao iz istih i time obznanio svoju medijsku egzistenciju. Ćutali su oni i o mnogo važnijim stvarima, pa im Ružičasta čistka i nije neki grijeh.

Pošto većina puka ostavlja svoj skrin sejver na Ružičastom, dobro im je poručiti kako je krava samo malo bolesna i nije crkla, čisto da se ne sekiraju odveć. Ostatku intelektualne elite, koju niko tako ne zove, mogu reći kako nije lijepo očekivati da kômši četvoronogo rogato biće poklekne da bi se bavili nedostacima iste.

Red je ukloniti sa svojih fotki crvene oči, pa onda fotošopirati tuđu ružičavost. Naravno, ako znate koristiti program.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije