Policija identifikovala nasilnika koji je tukao ženu i prolaznika u centru Sarajeva: Ovo su detalji

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi muškarac koji tuče djevojku i drugu mušku osobu u centru Sarajeva, novinar Oslobođenja je kontaktirao MUP Kantona Sarajevo kako bi saznali više informacija o ovom nemilom događaju.

Kako je kazala portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, policija je identifikovala muškarca inicijala A.L. iz Sarajeva i sada poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Istakla je da djevojka i pretučeni muškarac nisu željeli podnijeti prijavu protiv nasilnika koji ih je tukao.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Dana 24.12.2023. godine, oko 00:25 sati, policijski službenici PS Stari Grad izašli su na intervenciju u ulicu Obala Kulina Bana, a po dojavi građana da se dogodila tuča.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli 36-godišnju ženu i 47-godišnjeg muškarca. Žena je imala povrede koje su se ogledale u krvarenju nosa, koje je zadobila usljed fizičkog napada od strane njoj poznatog muškarca.

47-godišnjak je izjavio da je prolaskom navedenom ulicom primijetio predmetni fizički napad, te u pokušaju da ženu zaštiti, od istog muškarca zadobio povredu u predjelu glave.

Oboma je prvu pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te su oboje odbili transport na KCUS i daljnju liječničku pomoć. Također, oboje su odbili podnijeti prijavu protiv muškarca koji im je nanio povrede.

Policijski službenici su identifikovali da je riječ o muškarcu A.L. iz Sarajeva, te preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sankcionisanju počinioca i dokumentovanju ovog događaja, kazali su iz MUP-a KS.

Portal Crna hronika navodi da je mladić, koji je od ranije poznat policiji, prvo fiziči nasrnuo na djevojku, a potom i na starijeg prolaznika koji je htio da je zaštiti od napadača.

Crna hronika navodi da je nasilnik nedavno izašao iz zatvora gdje se nalazio zbog pokušaja ubistva.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije