<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ukrajini bi bilo bolje da prihvati mirovni prijedlog Vladimira Putina

18. juni 2024, 5:52

Ukrajini bi bilo bolje da prihvati mirovni prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina, inače će ruske trupe vršiti pritisak i dodatno otežati život Kijevu, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Iskreno govoreći, mislim da je predsjednik sve rekao. Smatram da će sljedeći mirovni prijedlog Rusije biti gori za ukrajinske vlasti, kako god se mi prema njima odnosili. Sada imaju priliku da razmotre mirovni prijedlog Putina. Barem pokušajte da postignete mir i okončate ovaj dio sukoba”, rekao je Medvedev novinarima.

On je dodao da će, u suprotnom, ruska ofanziva biti nastavljena, prenio je TASS.

“Biće teško reći gdje će biti linije tampon zone koju je pomenuo ruski predsjednik Vladimir Putin. Vrlo je vjerovatno da sve ovo neće ići u korist aktuelnih ukrajinskih vlasti. Zato moraju da požure dok još ima vremena”, rekao je Medvedev.

On je ocijenio da je ukrajinski parlament podložan uticaju SAD i da u njemu nema nikoga ko će podržati Putinov mirovni plan.