<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Muškarac u SAD-u nakon 33 godine proglašen nevinim i pušten iz zatvora

Muškarac iz Kalifornije koji je proveo 33 godine u zatvoru zbog pokušaja ubojstva proglašen je nevinim i oslobođen, objavio je jutros okružni tužitelj Los Angelesa.

26. maj 2023, 7:58

Daniel Saldana (55) osuđen je 1990. za pucnjavi na automobil u kojem je bilo šest tinejdžera, koji su napuštali srednjoškolsku nogometnu utakmicu u Baldwin Parku, istočno od Los Angelesa. Dva učenika su ranjena, ali su preživjela. Napadači su tinejdžere zamijenili za članove bande, rekla je tada policija.

Jedan od osuđenih priznao

Saldana je u vrijeme pucnjave imao 22 godine i radio je puno radno vrijeme kao građevinski radnik. Bio je jedan od trojice optuženih za napad. Osuđen je prema šest točaka optužnice za pokušaj ubojstva i jednu točku za pucanje na vozilo te je osuđen na 45 godina zatvora.

Saldana se jutros pojavio s okružnim tužiteljem Georgeom Gascónom na konferenciji za novinare gdje je rekao da je zahvalan što je oslobođen. "To je borba, svaki dan se probuditi sa spoznajom da si nevin, a ja sam zatvorena u ćeliji i vapim za pomoć", rekla je Saldana, prenosi Southern California News Group. "Tako sam sretan što je došao ovaj dan", dodao je.

Gascónov ured započeo je istragu nakon što je u veljači saznao da je drugi osuđeni napadač vlastima tijekom saslušanja za uvjetni otpust 2017. rekao da Saldana "ni na koji način nije bio umiješan u pucnjavu i da nije bio prisutan tijekom incidenta", objavio je državni tužitelj.

Index