<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Muke generacije Z: Ima dvije diplome i govori tri jezika, a ne može naći posao

Djevojka se rasplakala nakon neuspjelog pokušaja traženja posla

11. februar 2024, 7:27

LOHANNY SANTOS 26-godišnja je Njujorčanka iz Brooklyna koja se na TikToku požalila kako njezini pokušaji da ide od vrata do vrata u nadi da će pronaći posao nisu ispali onako kako je očekivala,  prenosi Index.hr

U snimci koja je pregledana čak 24 milijuna puta djevojka se rasplakala nakon neuspjelog pokušaja traženja posla. Držeći hrpu životopisa u ruci na ulicama New Yorka, objasnila je kako se osjeća posramljeno nakon što su je brojni poslodavci odbili kad ih je pitala zapošljavaju li nove osobe.

 "Iskreno, malo mi je neugodno jer se doslovce prijavljujem za poslove s minimalnom plaćom. Ovo nisam očekivala. Imam dvije diplome, iz komunikacija i glume, govorim tri jezika...", rekla je kroz suze. 

"Ovo je sranje, samo želim biti tiktokerica" 

"Ovo je sranje, samo želim biti tiktokerica, da vam kažem iskreno, ali ne mogu se više zavaravati, doslovno moram zaraditi. Samo ću nastaviti pokušavati", zaključila je. 

Otkako je objavila video, Santos je dobila puno podrške i savjeta kako pronaći posao. 

Poruke podrške 

"Nikad se nemoj sramiti. Trebala bi osjećati ponos što stavljaš svoj ponos sa strane i što si realna", napisao joj je jedan pratitelj. 

"Ne pitaj zapošljavaju li. Samo reci da se želiš prijaviti i razgovaraj s menadžerom. Budi samouvjerena", savjetovao ju je drugi. "Ovako smo se zapošljavali prije interneta. Nemaš se čega sramiti jer ti ovo daje iskustvo u stvarnom svijetu", poručio joj je treći.