Kim Jong-un pozirao s kćerkom: "Glavni cilj nam je stvoriti najjaču nuklearnu silu na svijetu"

LANSIRALI SNAŽNO ORUŽJE

27. novembar 2022, 12:12

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-un rekao je da je glavni cilj njegove zemlje imati najmoćniju nuklearnu silu u svijetu, izvijestili su državni mediji.

Kim je to izjavio na svečanosti na kojoj je promaknuo nekoliko desetaka časnika uključenih u nedavno lansiranje najveće sjevernokorejske balističke rakete Hwasong-17. Nadgledajući njezino lansiranje 18. studenoga, Kim je rekao da će na nuklearnu prijetnju SAD-a uzvratiti nuklearnim oružjem.

Izgradnja nuklearne sile služi zaštiti dostojanstva te suvereniteta države i naroda i "glavni je cilj imati najmoćniju stratešku nuklearnu silu, apsolutnu silu bez presedana u ovom stoljeću", rekao je Kim.

Raketu Hwasong-17 nazvao je "najjačim strateškim oružjem na svijetu", dodavši da ona pokazuje odlučnost Sjeverne Koreje i njezinu sposobnost da izgradi najmoćniju vojsku na svijetu.

Sjevernokorejski znanstvenici ostvarili su "znatan napredak u razvoju tehnologije izgradnje nuklearnih glava na balističkim raketama", rekao je Kim, ne iznoseći pojedinosti.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un i tom se prilikom pojavio sa svojom kćeri. To je tek drugi put da se s njom pojavio u javnosti. Njih dvoje pozirali s vojnicima, znanstvenicima i ostalima koji su sudjelovali u ovomjesečnom lansiranju projektila Hwasong-17.