<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Holmes u zatvoru

Osnivačica Theranosa Elizabeth Holmes (39) javila se na izdržavanje 11-godišnje zatvorske kazne, javljaju američki mediji. Žalbeni sud je prije dva tjedna odbio njezinu molbu da se brani sa slobode dok pokušava poništiti svoju osudu u prevari s testiranjem krvi.

30. maj 2023, 10:15

Podsjetimo, Holmes je osuđena na 11 godina i tri mjeseca zatvora zbog prevare investitora koji su uložili u njezin startup za testiranje krvi, koji je svojedobno bio procijenjen na 9 milijardi dolara.

Osuđena je u januaru za tri optužbe za prevaru putem interneta i jednu optužbu za zavjeru nakon što je porota utvrdila da je kriminalno prevarila ulagače zbog lažnih tvrdnji da tehnologija za testiranje krvi njezine tvrtke može dijagnosticirati razne bolesti nakon uzimanja uzoraka od samo nekoliko kapi krvi. 

U najnovijoj presudi američki okružni sudac Edward Davila naredio je Holmes da plati 452 milijuna dolara odštete oštećenima. Preporučio je da Holmes služi kaznu u ženskom zatvoru u Bryanu, u Teksasu, piše Fox Business. Sud je prihvatio taj prijedlog.