“Zmijanjski ultramaraton” na Manjači okupio veliki broj učesnika

Peti po redu “Zmijanjski ultramaraton 2024” i ove godine okupio je na platou Manjače brojne trkače iz zemlje i regiona.

Ovaj ultramaraton, inače, obuhvata dvije trke i to polumaratonsku trku “Jazavac skajrejs” u dužini od 23 kilometra, te trku “Ideš li rode?” u dužini od 12 kilometara koja je preporučljiva za sve trkače.

Naime, riječ je o mješovitim stazama, otvorenoj i šumskoj stazi, koje se nalaze na nadmorskoj visini od 900 metara, pa su učesnici imali priliku da uživaju u živopisnom krajoliku platoa Manjače.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovaj događaj podržava i Grad Banjaluka, pa su tako u trci su učestvovali i gradonačelnik Draško Stanivuković, te gradski menadžer, Bojan Kresojević.

Prema riječima Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, ovo je manifestacija koju od samih početaka podržava Grad.

“Od početka smo zajedno ovdje. Gradski menadžer i ja učestvujemo, ljubitelji smo sporta. Moram da kaže da je sjajno što je u osnovnim školama sport pozicioniran visoko, jer sport je dio našeg života i siguran sam da ne bih mogao raditi ovaj posao gradonačelnika da nema sporta i svakodnevne rekreacije i treninga. Ova trka mi dođe kao dio mentalne snage za naredni period, a posebna je čar što se održava na platou Manjače”, naglasio je on.

Poručio je da je imao i priliku da obiđe dosta mjesta, ali da zastane dah svaki put na prizore Manjače, Zmijanja i Stričića.

“Moram da napomenem da ovdje sa planinarskim društvom obnavljamo i planinarski dom. Na ovom mjestu imate identitet i korijene našeg naroda i prelijepu prirodu i sve to moramo promovišemo”, rekao je gradonačelnik.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, izrazio je zadovoljstvo što na ovoj trci iz godine u godinu učestvuje sve veći broj ljudi.

“Ovdje se održava zaista lijep i sajajn, peti po redu ‘Zmijanjski maraton’ na kojem ja učestvujem četvrti put i zaista – broj učesnika potvrđuje da ovaj mali jubilej zalužuje veliku pažnju ljudi, ne samo iz Banjaluke nego i drugih gradova Republike Srpske, Srbije i drugih zemalja. Drago mi je da se ovdje održava i edukativni program gdje učestvuju i djeca koja pohađaju predškolske ustanove. Sve to govori da o kvalitetu ovog događaja”, naglasio je on.

Organizator “Zmijanjskog ultramaratona” Nevena Stojaković iz Udruženja “Kozara Ultra Trail” zahvalila je i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i Gradskoj upravi na podršci, naglasivši da ovo trka doprinosi promociji potencijala Manjače i Banjaluke.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije