<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Teniska elita stiže u Banjaluku, evo ko sve dolazi na Serbia Open

Ulaznice će moći da se kupe online, kao i na licu mjesta, na samom turniru

07. mart 2023, 4:59

Banjaluka će od 16. do 23. aprila biti u centru teniske svjetske mape. Neka od najvećih teniskih imena među kojima su najbolji teniser svijeta - Novak Đoković, teniser koji je godinu dana ranije obradovao publiku u Beogradu - Gaël Monfils (FRA), kao i nekadašnji treći igrač svijeta - Stanislas Vavrinka (SUI) potvrdili su učešće na ovogodišnjem ATP turniru serije 250 – Srpska Open.

U završnoj su fazi i pregovori sa pojbednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu - Andrejem Rubljovim (RUS), kao i sa Karenom Hačanovim (RUS) i Francesom Tiafoeom (SAD).

Publici u Banjaluci predstaviće se i najbolji srpski igrači koji su dobro poznati ljubiteljima tenisa na ovim prostorima - Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

- Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga. Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima - istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Srpska Open.

U okviru nacionalnog teniskog centra u parku Mladen Stojanović, na 9000 m2, pored centralnog terena, koji može da primi oko 6000 gledalaca, naći će se i još 2 terena za mečeve na kojima će publika moći da uživa u teniskom spektaklu, kao i 6 terena za trening u okviru kojih će postojati mogućnost praćenja treninga. Najveći ljubitelji belog sporta dodatnu zabavu pronaći i u fan zoni i velikom selu, koje će nuditi veliki broj zabavnog sadržaja, suvenira i prilika za druženje sa teniserima.

- Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon čelindžera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se ’karta više’ tražiti za svaki meč - rekao je Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske.

Prodaja karata za Srpska Open turnir počinje početkom aprila, a u ponudi će biti dva tipa: ulaznica za Centralni teren (koja će omogućiti pristup i svim ostalim terenima za mečeve, kao i FAN zoni), i posebna ulaznica za FAN zonu, koja će omogućiti i pristup terenima za mečeve 1 i 2. Ulaznice će moći da se kupe online, kao i na licu mjesta, na samom turniru.